Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

"Kiki a Maki" jsou připraveny k bojkotu, pokud federace nezmění kontroverzní pravidlo

Praha - Vrcholem sezony plážových volejbalistů by mělo být červencové mistrovství světa v Polsku, mnohem víc vzruchu však vzbuzuje první podnik Světového okruhu v čínském Fu-čou. Reálně totiž hrozí, že by turnaj mohl paralyzovat bojkot ze strany hráček a hráčů, kterým se nelíbí nové pravidlo mezinárodní federace FIVB. To praví, že získané body se nepřipisují na konto párům, ale národním svazům, které můžou rozhodnout o obsazení turnajů podle svého uvážení. Případný bojkot by podpořily i české jedničky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou.

"Samozřejmě se nám to nelíbí. Každý, kdo si pozici v hlavní soutěži tvrdě vybojoval, tak na to hodně dřel, investoval do toho hodně času, energie a peněz. A najednou mu to místo může být odebráno bezdůvodně, protože federace řekne, že tak rozhodla. To není fér," řekla Kolocová.

Plážoví volejbalisté se tak nyní dohadují na postupu, jak se bránit. Před turnajem ve Fu-čou se uskuteční sezení, na kterém se rozhodne, zda hráči budou turnaj bojkotovat. "Nevím, jestli je bojkot jediné řešení. Pokud to půjde vyřešit jinak, tak nikdo nechce jet do Číny a nehrát. Pokud bude šance se s FIVB domluvit a pravidla změnit nebo aspoň udělat kompromis, tak bojkot nebude," řekla Sluková. "Pokud to (bojkot) bude jediné řešení, jak ukázat, že se nám to nelíbí, a nelíbí se to nikomu, tak to asi nastane. Ale my doufáme, že se bude hrát," dodala.

Případný bojkot turnaje může mít výrazný vliv na rozhodování FIVB, jelikož se dotkne organizátorů turnajů a sponzorských financí. "FIVB hráče jinak ignoruje. A pokud dojde na bojkot, tak musí být jednotný. Buď všichni, nebo nikdo, aby to mělo smysl," naznačila Kolocová, že česká dvojice je připravena se k protestu připojit. "Ale my nejsme iniciátory, kdo zavelí, že se bojkotuje. To se uvidí," řekla Sluková. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kolocová se Slukovou se bouří proti novému pravidlu volejbalové federace
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články