Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Karlovarsko zdolalo polského favorita. Ve čtvrtfinále Poháru CEV porazilo Belchatów

Volejbalové Karlovarsko se po svých skvělých výkonech v Lize mistrů, kde potrápilo i polské Kedzierzyn-Kožle, vrátilo znovu na palubovku. V prvním utkání čtvrtfinále Poháru CEV český mistr dlouze bojoval s dalším z favorizovaných polských celků. Karlovarsko vedlo už 2:0 na sety, ale nakonec Belchatów porazilo až těsně 3:2. 

Po zápasech ve skupině Ligy mistrů s vítězem posledních dvou ročníků Kedzierzynem-Kožle český šampion narazil na další polský velkoklub. Skra Belchatów se v domácí soutěži trápí a je až jedenáctá, ale v Poháru CEV na cestě do čtvrtfinále vyhrála všech osm zápasů.

Západočeši nastoupili bez respektu a v útoku spoléhali zejména na polského univerzála Kewina Sasaka. V koncovce prvního setu odskočili na 24:21 a nakonec třetí setbol využili. Nepřesnou nahrávkou jim k tomu pomohl hostující blokař Mateusz Bieniek.

Ještě vyrovnanější byl druhý set, ale k setbolům se znovu propracovávali jen domácí. Opět byli napotřetí úspěšní a zvítězili 27:25. V polovině druhé sady přišel na palubovku Vašina, který loni pomohl Karlovarsku k titulu.

V sestavě se zabydlel natrvalo a přispěl k vyrovnání zápasu. Ve třetí sadě domácím odešel servis i příjem a prohráli jednoznačně 13:25. Čtvrtý set byl do poloviny vyrovnaný, ale pak měl znovu Belchatów převahu a po výhře 25:21 srovnal krok.

Začátek tie-breaku patřil karlovarským blokům. Především díky nim domácí odskočili na 8:3. Následovaly jejich další slabší chvíle v útoku a hosté vyrovnali na 8:8. Karlovarsko ale znovu odskočilo a za stavu 12:10 přišli hosté o Lukáše Vašinu, který se po dopadu ze smečovaného servisu zhroutil k zemi a držel se za levé lýtko. Palubovku opustil s pomocí členů realizačního týmu a utkání pro něj skončilo. Karlovarsko pak dotáhlo zápas do vítězného konce.

Nejproduktivnějším hráčem utkání byl s 26 body Sasak. "Cítím se úžasně stejně jako celý náš tým. Těžký zápas, ale vyhráli jsme. Doufám, že v Belchatówu vyhrajeme znovu," řekl České televizi. Odveta v Polsku se hraje ve čtvrtek 16. února. Karlovarsku k postupu do semifinále stačí jakákoliv výhra a naději by mělo i v případě porážky 2:3, kdy by rozhodoval "zlatý set".

Karlovarsko – Belchatów 3:2 (23, 25, -13, -21, 11)

Rozhodčí: Ilhan (Tur.), Tillmann (Maď.). Čas: 130 min. Diváci: 1120.

Sestava Karlovarska: Juhkami, Weir, Sasak, Wiese, Zajíček, Keemink, libero Pfeffer - Kasan, Lamanec, Pastrňák. Trenér: Novák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články