Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Karlovarsko začíná LM. Chystá se na Poláky, se kterými naposledy jasně prohrálo

Karlovarsko vstoupí do Ligy mistrů a hned na úvod je čeká velký favorit. V Polsku je přivítá vítěz posledních dvou ročníků elitní evropské soutěže Kedzierzyn-Kožle. Západočeši se s ním utkali ve své premiérové sezoně v hlavní soutěži LM 2018/19, kdy mu podlehli dvakrát 0:3. Přímý přenos utkání Kedzierzyn-Kožle – Karlovarsko sledujte od 20:20 na ČT sport a ČT sport Plus.

Také tentokrát bude polský velkoklub jasným favoritem. Od minulého měření sil Kedzierzyn-Kožle třikrát vyhrál polskou ligu i domácí pohár. "Každý má asi svoje slabiny, ale otázkou je, jestli máme my tu kvalitu, abychom ty slabiny našli. Každopádně se o to pokusíme, a pokud se nám podaří nepodlehnout tomu prostředí a odehrát to, na co máme, tak budu spokojený," uvedl trenér Karlovarska Jiří Novák.

Blokař Adam Zajíček odjížděl do Polska pozitivně naladěn. "V zemi, kde je volejbal sportem číslo jedna, se moc těším na atmosféru a úroveň zápasu, která nás čeká. Chceme se herně vyrovnat jejich úrovni, bojovat o každý bod a v nejlepším možném scénáři zvítězit," prohlásil.

Dvě účasti v Lize mistrů zatím Karlovarsku nepřinesly žádnou výhru na palubovce. Jediné vítězství bylo kontumační proti Friedrichshafenu, jenž v sezoně 2020/21 odstoupil kvůli nákaze koronavirem. Vedle polského týmu Kedzierzyn-Kožle se nyní Karlovarsko utká s druhým loňským finalistou Trentinem a belgickým Menenem. Přes něj by mohla vést cesta k první sportovní výhře. "My v té nejlepší soutěži světa chceme hrát náš volejbal a bojovat. Uvidíme, na co to bude stačit. Nechtěl bych vyloženě stresovat sebe ani tým nějakými prognózami. Můžeme hrát se všemi, ale někdy prostě i přes kvalitní výkon to nemusí stačit na vítězství," řekl Novák.

Po dnešním zápase Dukly Liberec, která v prvním kole Poháru CEV přivítá Chenois Ženeva, ve středu vedle mistrovského Karlovarska vstoupí do evropských pohárů další tři čeští zástupci. Hvězdného soupeře mají pražští Lvi, kteří se v osmifinále Poháru CEV utkají s Piacenzou. Italský tým má v sestavě francouzského olympijského vítěze Antoinea Brizarda, čerstvého mistra světa Itala Yuriho Romana či Kubánce s brazilským pasem Yoandyho Leala.

Třetím českým zástupcem v Poháru CEV je Jihostroj České Budějovice, který se utká s chorvatským celkem MOK Mursa Osijek. Ten si účast v hlavní fázi vybojoval v předkole. Po osmnácti letech se do pohárové Evropy vrací Aero Odolena Voda, které v osmifinále Vyzývacího poháru čeká řecký mistr Panathinaikos Atény.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články