Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Karlovarsko vzalo favoritovi úvodní set, ale Trentino to ustálo

Druhý pokus prosadit se ve své skupině Ligy mistrů podnikli volejbalisté Karlovarska. Po porážce 1:3 s německým Friedrichshafenem, jenž v úvodním středečním zápasu skupiny porazil Novosibirsk 3:0, vzali v Itálii set také Trentinu. Trojnásobný vítěz této elitní soutěže prohrál úvodní set, do něhož český celek vlétl jako vítr, jenže pak se favorit zvedl a vyhrál 3:1.

Karlovarští volejbalisté v utkání Ligy mistrů
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Volejbalisté Karlovarska od začátku vedli a vypracovali si osmibodový náskok 16:8. Na smeči dostal šanci zkušený Wiese a v útoku dotáhl Karlovarsko za ziskem prvního setu. "Fungovala obrana na síti i v poli. Velice dobře jsme dohrávali chycené míče v poli, což byl základ úspěchu," řekl asistent trenéra Zdeněk Sklenář v tiskové zprávě.

"Poté jsme malinko polevili. Trentino se nadechlo, začalo být odvážnější a pomohlo si střídáním. Potom to byl boj o každý míč a hosté byli ve výsledku šťastnější," komentoval Sklenář další tři sety, které Karlovarsko prohrálo.

Od druhé sady ale začal český tým proti favoritovi, kterému kvůli koronaviru chybějí nahrávači, přece jen ztrácet. Méně tlačil servisem a domácí razantněji útočili. Přestalo se dařit i v útoku a nadšení postupně opadalo. "Palice nahoru," burcoval Novák. Ve druhém a třetím setu soupeř vždy rychle odskočil a náskok si pohlídal.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko vzalo set dalšímu favoritovi, ale Trentino nezaváhalo

Západočeši se v Trentu, kde v minulosti zářil univerzál Jan Štokr, musejí také obejít bez jedné opory, prvního nahrávače. Kapitána Lukáše Ticháčka vyřadilo svalové zranění. Proti Trentu rozděloval míče převážně Nizozemec Keemink.

Ve čtvrtém setu sice Karlovarsko znovu od začátku ztrácelo, ale dokázalo i díky dobré obraně zkušeného libera Pfeffera dotáhnout na 16:16. Vzápětí ale volejbalisté českého klubu ztratili čtyři body v řadě, což rozhodlo.

"Hráli jsme uvolněněji, dařil se nám servis i jsme udrželi jejich těžká podání na příjmu. Ubránili jsme dost balonů v poli i na bloku. Bohužel s týmem, jako je Trento, musíme být ještě o trošičku lepší, třeba v balonech zadarmo, určitých maličkostech, které by nás dnes třeba dovedly do tie-breaku," řekl Pfeffer.

Druhý turnaj se uskuteční 9. až 11. února ve Friedrichshafenu. Z pěti skupin postoupí vítězové do čtvrtfinále a doplní je tři nejlepší týmy z druhých míst.

Volejbalová Liga mistrů - 2. kolo skupiny E v Trentu (Itálie):

Karlovarsko - Trentino 1:3 (19, -18, -18, -20)
Nejvíce bodů: Indra 15, Vašina a Wiese po 13, Wilson 8 - Kooy 18, Lisinac 16, Argenta 12.

Friedrichshafen - Novosibirsk 3:0 (20, 23, 22)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články