Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Karlovarsko vyhrálo pátý duel s Brnem a je v semifinále

Volejbalisté Karlovarska zkompletovali extraligové semifinále. Do bojů o medaile postoupili po dramatické sérii s Brnem, kterou rozhodli v pátém zápase domácím vítězstvím 3:1. V semifinále Západočeši vyzvou českobudějovické mistry.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko přešlo přes Brno do volejbalového semifinále

I popáté v sérii platilo, že kdo je doma, ten bere bod. Dnes se karlovarští hráči na rozdíl od středečního duelu v Brně nenechali tolik zatlačit servisem a předvedli skvělou obranu na síti. Blokem získali 16 bodů, z toho šest Tomáš Široký.

"Řekl bych, že celou tuto sérii rozhodlo domácí prostředí. Kdo navíc lépe podával, zvítězil. Je škoda, že se nám dnes nepodařilo dotáhnout první set. Pak nám už nešel servis a Karlovy Vary zaslouženě vyhrály," řekl kouč hostů Ondřej Marek. Brno tak pod jeho vedením zopakovalo loňské páté místo.

Souboj útočných lídrů sice domácí Filip Rejlek s brněnským Stefanem Okosanovičem prohrál na body 17:19, ale měl větší podporu zbytku týmu. Karlovarsko se tak i ve čtvrtém roce v extralize těší z postupu do semifinále a po dvou čtvrtých místech loni a předloni může získat podruhé medaili: v premiérové sezoně 2014/15 brali Západočeši bronz.

Semifinálové série, hrané opět na tři vítězství, začnou v úterý v hale Jihostroje a liberecké Dukly. O medaile si zahraje silná čtyřka, která dominovala před play-off už dlouhodobé části.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů - 5. zápas:

Karlovarsko - Brno 3:1 (23, 17, -21, 18), konečný stav série 3:2. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články