Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovarsko uspělo ve Zlíně a znovu odskočilo, Budějovice konečně zabraly

Boj o třetí extraligové místo pokračuje. Volejbalisté Liberce, Brna i pražští Lvi nezaváhali. Obhájce stříbra Dukla zvládla derby v Ústí nad Labem, 3:0 porazili Lvi také Kladno a Brno po špatném začátku otočilo duel s nováčkem Beskydy ve výhru 3:1. Druhé místo si upevnili hráči Českých Budějovic, kteří porazili Odolenu Vodu 3:1. Na vedoucí Karlovarsko ale ztrácí už čtyři body poté, co Západočeši vyhráli v dohrávce na palubovce Zlína 3:1.

Karlovarský Marcel Lux
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Z vyrovnané trojice je na tom nejlépe Liberec, neboť má při stejném bodovém zisku o výhru více. "Náš výkon nebyl tolik učesaný jako ve čtvrtek proti Galatasaray, ale tři body vezeme domů, takže spokojenost," připomněl kouč Dukly Michal Nekola vyřazení až po zlatém setu z Poháru CEV s favorizovaným istanbulským celkem.

Brnu pomohl pokořit Beskydy nejúdernější hráč soutěže Daniel Římal 21 body. Pražský celek zdolal Kladno v této sezoně i podruhé, prvně to bylo začátkem října 3:2. Cenné dva body si odvezla Příbram z Ostravy, kde ve třetím setu domácí nevyužili mečbol. Zaplatili za to nakonec ztrátou dvou bodů.

"Je to pro nás těžká porážka. Vedli jsme 2:0 na sety a měli zápas pod kontrolou. Jenže jak to ve sportu bývá, dokud není konec, není nic hotovo. Mysleli jsme si, že se to uhraje samo, ale bohužel Příbram se dostala do zápasu a nakonec máme jen bod, což je málo," řekl ostravský kouč Jan Václavík.

I v říjnu svedli oba soupeři pětisetovou bitvu, podle postavení v tabulce však dnes byla favoritem sedmá Ostrava. "Dva body z Ostravy jsou zlaté. Je to hezký vánoční dárek, protože tady se těžko vyhrává," uvedl trenér Petr Kop, jehož svěřenci si polepšili z předposledního místa na deváté.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko zdolalo Zlín a volejbalovou extraligu vede o čtyři body

Volejbalisté Českých Budějovic ukončili neúspěšnou sérii a po čtyřech soutěžních porážkách porazili 3:1 Odolenu Vodu. České Budějovice si před dneškem připsaly poslední vítězství 5. prosince v Lize mistrů na Fenerbahce, na extraligovou výhru čekaly dokonce od listopadu.

Tři dny po porážce s Trentinem ale svěřenci trenéra Reného Dvořáka potěšili fanoušky výhrou 25:21, 23:25, 25:19, 25:17, jež pro ně byla první za tři body po pěti ligových duelech. "S výsledkem jsme určitě spokojeni. Řekli jsme si, že musíme vyhrát, protože už jsme dlouho nevyhráli zápas, trochu jsme se tím trápili. Výhra před vánočními svátky nás potěšila," uvedl slovenský blokař Jihostroje Peter Ondrovič.

Karlovarsko v minulém týdnu porazilo Stroitěl Minsk a postoupilo do osmifinále Vyzývacího poháru. Výhra ve Zlíně byla čtvrtým extraligovým úspěchem za sebou, spolu s Evropou natáhli Západočeši sérii vítězství už na sedm zápasů.

Svěřenci trenéra Jiřího Nováka zaváhali jen ve třetí sadě, v níž pustili soupeře do koncovky a tu po Šulcově esu ztratili. Ostatní sety měli hosté pod kontrolou. "Těžký zápas. Zlín hrál velice dobře, tlačil na servisu a my jsme špatně bránili. Moc chyb na bloku, ani v poli jsme toho tolik nepozvedali. Od toho třetího setu mi to přišlo takové zamrzlé, nebyl to tak uhlazený výkon jako obyčejně," řekl Novák.

Extraliga volejbalistů - 12. kolo:

Brno - Beskydy 3:1 (-20, 11, 17, 17) 
Nejvíce bodů: Římal 21, Hrazdira 15, Pražák 13 - Krysiak 12, Mečiar 10, Babič 8.

Ostrava - Příbram 2:3 (18, 15, -25, -20, -13) 
Nejvíce bodů: Janků 19, Ihnát 15, Marcyniak 13 - Kuchař 21, Safonov 14, Hulpach 13.

Lvi Praha - Kladno 3:0 (21, 19, 19) 
Nejvíce bodů: Svoboda a Mihajlovič po 12, Krajčovič a Douglas-Powell po 10 - Zajíček a Vemič po 9, Hýský 7.

Ústí nad Labem - Liberec 0:3 (-16, -20, -20)

České Budějovice - Odolena Voda 3:1 (21, -23, 19, 17)
Nejvíce bodů: Mečkarov 19, Křesťan 13, Michálek 12 - Hladík 16, Kraffer 11, Taylor 9.

Zlín - Karlovarsko 1:3 (-21, -20, 24, -17)
Nejvíce bodů: Čech 18, Adamec 15, Kozák 11 - Wiese 22, Rejlek 20, Vašina 16, Patočka 12.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články