Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovarsko udolalo Odolenou Vodu 3:2, Českobudějovičtí volejbalisté znovu padli

Praha – Do ledna volejbalisté Českých Budějovic v extralize nepoznali, jak chutná porážka. V lednu však tuto zkušenost zažili podruhé. Vedoucí tým tabulky v 15. kole nečekaně podlehl v Příbrami 1:3 a jeho náskok před obhájci titulu z Liberce se ztenčil na jediný bod. Dukla v severočeském derby snadno zdolala Ústí nad Labem 3:0. V pondělní dohrávce udolali volejbalisté Karlovarska Odolenou Vodu 3:2 na sety a drží třetí místo.

Volejbalisté Odolene Vody v utkání s Karlovarskem dvakrát vyrovnali, v sudých setech byl autor 29 bodů Donovan Džavoronok v karlovarském útoku příliš osamocen. Favorizovaní hosté pak nevstoupili dobře ani do tie-breaku, ale šestibodovou šňůrou ho otočili ve svůj prospěch.

"Odolka hraje doma velice dobře a zase to potvrdila. Vsadila na servis, my jsme měli problémy s přihrávkou, útočili jsme do plných a oni nás dokázali ubránit," řekl trenér vítězného týmu Brom. Domácí kouč Jiří Vojík litoval pátého setu. "Rozhodli jsme ho my sami, udělali jsme víc chyb v útoku i na servisu. Škoda, předtím jsme je dokázali dostat pod tlak, ale tie-break je moc krátký, tam stačí pár chyb a je konec," konstatoval.

Jihostroj prošel celým podzimním programem extraligy bez zaváhání, zvítězil dvanáctkrát za sebou, v lednu však prohrál už druhý ze tří zápasů. V Liberci získal českobudějovický celek před dvěma týdny alespoň bod za pětisetovou prohru, nyní v Příbrami vyšel poprvé v soutěži naprázdno.

Po nepovedeném prvním setu, který prohráli desetibodovým rozdílem, sice Jihočeši vyrovnali, ale podruhé se jim to už nepovedlo. Do čtvrté sady vstoupila Příbram mnohem lépe a náskok už neztratila. Po nečekané výhře má středočeský klub v boji o play-off pětibodový odstup od deváté Ostravy.

Výsledky 15. kola extraligy volejbalistů:

Zlín - Benátky nad Jizerou 3:1 (23, -18, 20, 18)

Nejvíce bodů: Kolář 20, Vašíček 16, Navláčil 13 - Veselý 15, Moník 13, Nesvačil 10.

Příbram - České Budějovice 3:1 (15, -19, 21, 21), Liberec - Ústí nad Labem 3:0 (10, 18, 15), ČZU Praha - Kladno 2:3 (18, 19, -21, -27, -8), Odolena Voda - Karlovarsko 2:3 (-21, 21, -17, 19, -11).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články