Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Karlovarsko trápilo vítěze Ligy mistrů. V pátém setu byl ale Kedzierzyn o chloupek lepší

K velkému překvapení nebylo daleko. Volejbalové Karlovarsko vstupovalo do utkání s polským celkem Kedzierzyn-Kožle, který vyhrál poslední dva ročníky Ligy mistrů, v pozici jasného outsidera. Jenže zápas se natáhl až na pět setů. Až v tom závěrečném Poláci zvítězili 15:13. Karlovarští mají jisté čtvrtfinále Poháru CEV.

V základní sestavě českého mistra nastoupili polští hráči Lukasz Wiese a Kewin Sasak, s jejichž přispěním domácí díky výborné přihrávce a dobré obraně na síti v úvodu zápasu odskočili na 15:10. Obhájci trofeje postupně přitvrdili na servisu a vyrovnali na 22:22, ale koncovka patřila Karlovarsku. Domácí vyhráli 25:23 a dostali se do vedení.

Rychle o něj přišli, když v následujících dvou setech diktovali tempo hráči Kedzierzynu. Vyhráli je 25:21 a 25:18 a zdálo se, že mají nakročeno k plnému bodovému zisku.

Trenér Západočechů Jiří Novák do čtvrtého setu nasadil od začátku druhého nahrávače Jana Kasana, druhého univerzála Patrika Lamance a náhradníka na post libera Martina Kočku. Obměněná sestava se chytila a tentokrát si nenechala polský klub utéct na větší bodový rozdíl. Při podání Jakuba Ihnáta domácí odskočili na 22:17 a hostům se při dobíhání daleko odraženého míče zranil polský reprezentační smečař Aleksander Šliwka. I bez své opory Kedzierzyn snížil na 22:23, ale pak Karlovarsko otočilo a proměnění druhého setbolu mu usnadnil Norbert Huber zkaženým servisem.

Trenér Karlovarska Jiří Novák
zdroj: ČTK / Kubeš Slavomír

V tie-breaku vedli volejbalisté Karlových Varů 3:1, jenže několika nevynucenými chybami pomohli hostům k obratu. Polský velkoklub vedl už 13:9, ale ani tak neměl cestu za vítězstvím lehkou. Karlovarsko se tříbodovou sérií přiblížilo na rozdíl jediného míče, ale americký blokař v polských službách David Smith ulívkou proměnil druhý mečbol.

Karlovarsko si bodem upevnilo třetí příčku ve skupině. Nebude nejlepším týmem ze třetích míst, který bude pokračovat v Lize mistrů, ale zajistilo si přechod do Poháru CEV. Rozhodnuto je už před závěrečným kolem, kdy pojede do belgického Menenu.

Budějovicím se naopak postup do čtvrtfinále Poháru CEV vzdálil

Volejbalisté Českých Budějovic se postupu do čtvrtfinále Poháru CEV nepřiblížili. Na palubovce Maaseiku nedokázali zastavit českého smečaře ve službách belgického klubu Adama Bartoše a prohráli 1:3 na sety. Odveta fáze označované jako play-off, která je mezikolem před vstupem týmů z Ligy mistrů, se na jihu Čech uskuteční za dva týdny.

Reprezentační smečař Bartoš přidal ke čtrnácti úspěšným útokům čtyři bodové bloky a byl s osmnácti body nejproduktivnějším hráčem utkání.

Domácím pomohl v prvním setu k výhře 25:22. Jihostroj kontroval ziskem druhé sady v poměru 25:20. Třetí set však prohrál hladce 17:25 a ve čtvrté sadě neudržel tříbodový náskok, který si vypracoval za stavu 14:11. Domácí rychle srovnali a naopak sami odskočili na pět bodů. Od stavu 18:23 už volejbalisté českého klubu jen korigovali na konečných 22:25, na zvrat to nestačilo.

Karlovarsko - Kedzierzyn-Kožle 2:3 (23, -21, -18, 23, -13)

Rozhodčí: Ozbarová (Tur.), Ivanov (Bulh.). Čas: 134 min. Diváci: 1350.

Sestava a body Karlovarska: Juhkami 15, Patočka 4, Sasak 8, Wiese 5, Weir 9, Keemink 2, libero Pfeffer/Kočka - Ihnát 7, Lamanec 15, Kasan, Zajíček, Pastrňák 1. Trenér: Novák.

Nejvíce bodů Kedzierzynu-Kožle: Staszewski 19, Smith 17, Kaczmarek 15, Šliwka 14.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články