Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovarsko stvrdilo proti Ostravě postup do semifinále

Karlovy Vary - Čtvrtfinálová série mezi Karlovarskem a Ostravou vyvrcholila pátým zápasem, po kterém se z postupu mezi nejlepší extraligovou čtyřku radují Západočeši, kteří zvítězili jasně 3:0 na sety a sérii ovládli 4:1 na utkání. Karlovarsko doplnilo týmy Kladna a Liberce, poslední semifinalista vzejde z duelu České Budějovice–Příbram.

Volejbalisté Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Loni skončilo Karlovarsko čtvrté, o rok dříve korunovalo premiérovou sezonu bronzem. Sérii s Ostravou zahájili Západočeši po úspěšném tažení Pohárem CEV se zpožděním a po dvou zápasech byla nečekaně vyrovnaná 1:1. Pak už třikrát vyhrál favorit.

"Postup do semifinále byl jedním z cílů, i když nám Ostrava chvílemi zatápěla. Zlomilo se to ve chvíli, když jsme hráli disciplinovaně," řekl kouč Karlovarska Jiří Novák. Po jasném prvním setu 25:14 získali domácí další dva nejtěsnějším rozdílem 25:23. Poslední dva míče proměnil kapitán Hudeček.

"Je to velké zklamání. Dneska jsme to soupeři díky prohře ve druhém setu vlastně darovali. Za stavu 0:2 už se to těžko otáčí," litoval ostravský kouč Zdeněk Šmejkal.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů - 5. zápas:

Karlovarsko - Ostrava 3:0 (14, 23, 23)

Nejvíce bodů: Treial 17, Zmrhal 13, Hudeček 11 - Šmídl 11, Janků 9, Kotas 6.

Konečný stav série: 4:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články