Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Karlovarsko skončilo v Poháru CEV ve čtvrtfinále, nad jeho síly bylo Tours

Tours (Francie) ‒ Karlovarsko ukončilo svou pouť volejbalovým Pohárem CEV ve čtvrtfinále. Francouzskému favoritovi z Tours podlehli Západočeši i ve druhém utkání, byť až po pětisetové bitvě. Po hladké domácí porážce 0:3 tak jsou vyřazeni. Přesto se jedná o historicky největší úspěch západočeského klubu.

Volejbalové utkání Karlovarsko - Tours
zdroj: ČTK/Kubeš Slavomír

Hráči Karlovarska před dvěma týdny doma poznali na vlastní kůži sílu šestinásobného francouzského mistra a šampiona Ligy mistrů z roku 2005. V žádném ze tří setů se tehdy nedostali přes 19 bodů. A když i dnes prohráli první dva sety, Tours mělo postup do semifinále jistý.

Domácí kouč poté nechal odpočívat své opory včetně českého univerzála Konečného a na hřiště poslal druhou šestku. Karlovarsko změn v soupeřově sestavě využilo, vynutilo si pokračování až do pátého setu a tie-break po velké přetahované ztratilo těsně 13:15.

V sestavě hostů chyběl stejně jako v posledních dvou zápasech v extralize univerzál Kriško, nenastoupil ani estonský blokař Treial. Na diagonálním postu se tentokrát představil smečař a kapitán Hudeček.

Čtvrtfinále Poháru CEV volejbalistů - odveta:

Tours - Karlovarsko 3:2 (18, 22, -18, -22, 13)

Rozhodčí: Bartolini (It.), Bardič (Chorv.). Čas: 127 min. Diváci: 2500. První zápas 3:0, postoupilo Tours. Nejvíce bodů Tours: Rabiller 14, Collin 13, Cabral 12.

Sestava a body Karlovarska: Končal 2, Málek 11, Sukuba 16, Hudeček 15, Zmrhal 23, Široký 13, libero Pfeffer - Štefko, Netrval. Trenér: Novák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy