Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Karlovarsko se střetne v Poháru CEV s Galatasarayem. Wiese věří ve velkou show

Na domácí palubovce se pokusí přenést formu z tuzemské soutěže také na evropskou scénu. Volejbalisté Karlovarska přivítají v Poháru CEV turecký Galatasaray Istanbul, se kterým rozehrají osmifinále. Přímý přenos utkání sledujte na webu ctsport.cz od 17:55.

Svěřenci kouče Jiřího Nováka porazili o víkendu v extralize jasně České Budějovice a dostali se do čela tabulky. Prodloužili tak svoji vítěznou sérii už na jedenáct zápasů. Naposledy prohráli začátkem listopadu v závěrečném třetím předkole Ligy mistrů s Lisabonem.

Od té doby vyhrávají v extralize, Českém poháru a v Poháru CEV si poradili se srbským Kraljevem. Nyní je čeká aktuálně pátý celek turecké ligy Galatasaray. "Je to kvalitní tým, ale to jsme i my," řekl polský smečař Karlovarska Lukasz Wiese a doplnil: "Bude to velká show."

Podle Wieseho Karlovarsku pomáhá, že třetí sezonu hraje prakticky beze změn. "To může být naše výhoda. Dokážeme se dostat z kritických situací," konstatoval.

Odveta v Istanbulu je na programu příští týden ve čtvrtek. V případě úspěchu by Karlovarsko navázalo na postup do čtvrtfinále Poháru CEV z roku 2017. Soupeřem by byl vítěz utkání mezi italskou Modenou a francouzským Tours, s kterým Západočeši prohráli před pěti lety.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články