Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Karlovarsko překvapilo v Českých Budějovicích, nenechalo tu ani set

Už jen čtyři týmy jsou ve hře o volejbalový titul. A do semifinále vykročili nečekaně lépe hráči Karlovarska, kteří v Českých Budějovicích zvítězili nečekaně hladce 3:0 na sety. Přitom v sezoně jejich vzájemné zápasy řešil až závěrečný tie-break. V sérii tak vedou 1:0 na zápasy. Ve druhé dvojici Liberec porazil Kladno 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Karlovarska překvapili Budějovice

Jihočeským obhájcům mistrovského titulu se úvodní dva sety proti Karlovarsku vůbec nepovedly, nejlepší celek základní části v nich uhrál jen 17 a 16 bodů. V třetí sadě dlouho držel budějovické naděje mladý univerzál Šotola, ale v koncovce si hosté díky Rejlkovu esu vypracovali dvoubodový náskok a druhý mečbol proměnil zkušený smečař Hudeček.

Karlovarsko přitom mělo za sebou nejvyrovnanější čtvrtfinálovou sérii, Západočeši vyřadili Brno až po pěti zápasech. "Je to teprve první krok. V Českých Budějovicích jsem vyrůstal, pokud bychom přes Jihostroj postoupili do finále, mělo by to pro mě obrovskou cenu," řekl Ondřej Hudeček. "Náš výkon byl slabý, musíme se hodně zlepšit," uznal domácí nahrávač Filip Kupilík.

Také loni Karlovarsko nad Českými Budějovicemi první semifinálový zápas vyhrálo ve třech setech, tehdy k němu ale Západočeši nastoupili doma. Nakonec se z postupu po výsledku 4:2 na utkání radoval Jihostroj.

Kladno dokázalo v Liberci vyhrát třetí set a v koncovce čtvrtého dějství sahalo po vyrovnání. Zápas ale ukončil kladenský útok do autu, který znamenal výhru Dukly 29:27, i když se hosté vehementně domáhali odpískání tečovaného míče. "Tři hrubé chyby rozhodčích se nesmí v extralize stát," řekl Deníku asistent trenéra hostů Petr Klár.

Liberec kraloval na podání, Středočechům nastřílel 15 es. "Na servisu nás jednoznačně přehrávali. V této činnosti jsme nebyli konkurenceschopní," uznal Klár. Nejvíce bodů si v utkání připsal domácí Štokr (24), přes hranici dvaceti bodů se dostali i jeho spoluhráč Kriško a kladenský univerzál Konečný.

Semifinále play-off volejbalové extraligy mužů - 1. zápasy:

České Budějovice - Karlovarsko 0:3 (-17, -16, -23)

Nejvíce bodů: Šotola 11, Michálek 7, Todua 6 - Rejlek 20, Zmrhal 14, Treial 8.

Liberec - Kladno 3:1 (22, 18, -21, 27)

Nejvíce bodů: Štokr 24, T. Kriško 23, Správka 10 - Konečný 22, Hýský 16, Šulista 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články