Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Karlovarsko nestačilo na Belchatów. V Polsku prohrálo 0:3 a v Poháru CEV končí

Volejbalisté Karlovarska vypadli ve čtvrtfinále Poháru CEV s Belchatówem. Po domácí výhře 3:2 prohráli na palubovce polského klubu 0:3 na sety. Vyrovnaný byl jen druhý set, v němž český mistr podlehl ve vyrovnané koncovce 24:26. Jinak Skra Belchatów dominovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko prohrálo s Belchatówem a v poháru skončilo

Naznačil to už úvod zápasu, když na podání řádil blokař Mateusz Bieniek a Karlovarsko se po špatném příjmu nedokázalo prosadit v útoku. Prohrávalo už hrozivým rozdílem 0:10. V této fázi měl trenér Jiří Novák, jehož od nové sezony nahradí ve funkci současný asistent Martin Kop, vybrané oba oddechové časy a obměnil polovinu základní šestky. Nahrávat začal Jan Kasan místo Wessela Keeminka, polského smečaře Lukasze Wieseho vystřídal Jakub Ihnát a na post univerzála přišel Patrik Lamanec za Kewina Sasaka.

Střídání se osvědčilo a ve zbytku setu Karlovarsko zkorigovalo skóre na konečných 18:25. Náhradníci zůstali na hřišti i ve druhém setu a Západočeši několikrát odskočili na několikabodový rozdíl. Vždy ale o náskok přišli. Naposledy nedotáhli do konce nadějné vedení 22:20. Belchatów s přispěním dvou es nejproduktivnějšího hráče zápasu Aleksandara Atanasijeviče otočil na 23:22. Karlovarsko se sice dvakrát dotáhlo, ale pak vždy zkazilo servis. Druhý setbol proměnil Belchatów díky přesnému útoku univerzála Atanasijeviče, jenž celkem nasbíral dvacet bodů.

Domácí volejbalisté získali druhou sadu a jejich výborný servis a následná obrana především na síti byly klíčové i ve třetím setu. Celkem v zápase měli dvanáct es a devět bodových bloků. Ve třetí sadě pětibodovou sérií odskočili na 13:7 a definitivně zlomili zápas ve svůj prospěch. Nakonec ji ovládli 25:15 a mohli se radovat z postupu do semifinále, v němž na ně čeká italská Modena. Český smečař v kádru Belchatówa Lukáš Vašina byl po zranění ze závěru úvodního zápasu na lavičce, ale do hry nezasáhl.

Karlovarsko vypadlo z pohárové Evropy jako poslední český volejbalový klub.

Čtvrtfinále Poháru CEV volejbalistů, odveta:

Belchatów – Karlovarsko 3:0 (18, 24, 15)

Rozhodčí: García (Šp.), Juráček (SR). Čas: 72 min. Diváci: 610.

Sestava a body Karlovarska: Juhkami 3, Weir 6, Sasak, Wiese 5, Zajíček 6, Keemink, libero Pfeffer – Lamanec 12, Ihnát 9, Kasan. Trenér: Novák.

Nejvíce bodů Belchatówa: Atanasijevič 20, Bieniek 11, Lanza 10.

První zápas 2:3, postoupil Belchatów.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články