Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karlovarsko, nebo Jihostroj. Volejbalovou sezonu zahájí Superpohár ve Svitavách

Volejbalovou sezonu na českých palubovkách odstartuje Superpohár mezi ligovým mistrem Karlovarskem a držitelem domácího poháru Českými Budějovicemi. Obě mužstva nastoupí v obměněných sestavách. Po minulém ročníku se Jihostroj rozloučil například s dlouholetým kapitánem Radkem Machem či španělským nahrávačem Miguelem de Amem, Karlovarsko zase s údernou dvojicí Lukáš Vašina - Patrik Indra. Přímý přenos utkání sledujte od 19:35 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Tým už mám pohromadě, ale změn bylo dost. Jak u nás, tak u Jihostroje. Proto úplně nevím, co od toho zápasu očekávat," řekl kouč Karlovarska Jiří Novák.

Loni se o Superpohár hrálo poprvé a právě Novákovi svěřenci jej budou obhajovat. Duklu Liberec před rokem přehráli 3:1. "Nějaké informace jsme o Jihostroji posbírali, ale stejně se ukáže na hřišti. Nicméně je to utkání o první letošní trofej, takže do něj půjdeme naplno. Jsem rád, že se Superpohár hraje na neutrální půdě, je to jen jeden zápas a nebude nikdo zvýhodněn," dodal Novák.

Teprve před pár dny se k mužstvu připojil nahrávač Wessel Keemink, neboť vedl nizozemskou reprezentaci na mistrovství světa. A vypadl s ní v osmifinále s Ukrajinou. S národním týmem byli také Slováci Jakub Ihnát a Patrik Lamanec. Novák má i nového asistenta, po konci v Odoleně Vodě zamířil do mistrovského celku Martin Kop.

"Myslím, že to bude více o bojovnosti než o taktice. Nám sice odešli mladí hráči, ale taky měli už něco nahráno. U Jihostroje odešli zase starší zkušení. Fakt to bude zajímavé, ale těším se, že se už začne naostro," doplnil karlovarský kapitán Daniel Pfeffer.

Kouč Jihočechů René Dvořák také neměl přípravu ideální. "Tým máme pohromadě, ale není tajemstvím, že libero (Martin) Kryštof je po operaci," připomněl. "Je to první ostrý zápas po přípravě a týmy vyměnily hodně hráčů. Taktika na jednotlivé hráče bude možná vznikat až během zápasu. Nicméně jde o Superpohár, první letošní trofej, a v žádném případě to nebereme na lehkou váhu," uvedl Dvořák.

Pět dnů po Superpoháru začne volejbalistům extraliga, první kolo je na programu v sobotu 24. září. Ve stejný den zahájí ženy světový šampionát v Arnhemu - jejich domácí soutěž proto odstartuje až 21. října.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články