Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovarsko na závěr Ligy mistrů padlo v pětisetové bitvě s Novosibirskem

V posledním utkání skupinové fáze Ligy mistrů nestačili volejbalisté Karlovarska na ruský Novosibirsk, kterému podlehli v pěti setech po sadách 20:25, 31:29, 29:27, 23:25 a 13:15. Západočeši tak skončili poslední.

Karlovarští volejbalisté v utkání Ligy mistrů
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Ve čtyřech zbývajících zápasech uhráli volejbalisté západočeského celku pokaždé jeden set. To se jim podařilo i proti suverénům skupiny z italského Trentina. Do čtvrtfinále postoupili vítězové pěti skupin a tři nejlepší týmy z druhých míst, Novosibirsk se mezi ně nevešel.

"Byl to vyrovnaný zápas vysoké úrovně, s výbornými obranami na obou stranách. Ruskému týmu skvěle útočili blokaři, u nás se dařilo smečařům. Nakonec byl soupeř šťastnější, v posledním setu mu hodně pomohla série Ivovičových podání," řekl asistent trenéra Zdeněk Sklenář.

Karlovarsko nastoupilo na postu univerzála s Římalem, čerstvá posila z Brna si při premiéře v základní sestavě v Lize mistrů připsala 25 bodů. Více jich v zápase nastřádal jen Slovák Lux (26). V úvodní sadě dokázal český tým stáhnout šestibodovou ztrátu a vyrovnat na 19:19, jenže v koncovce uhrál po útočných chybách už jen jediný míč.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Karlovarska zakončili Ligu mistrů pětisetovou prohrou

Rovněž v druhém setu byla karlovarská snaha o vymazání ruského náskoku úspěšná, navíc po blocích Wilsona a Římala se západočeský celek dostal k dvěma setbolům. Ty sice nevyužil a pět dalších také ne, až po dalším Wilsonově obranném zákroku nad sítí slavila trpělivá hra svěřenců trenéra Nováka úspěch.

Karlovarsko následně zvládlo i další dramatickou koncovku, v níž odvrátilo dva setboly Lokomotivu, a ve čtvrté sadě dlouho spělo k první "opravdové" výhře v soutěži. V závěru ale měl hlavní slovo střídající hromotluk Kruglov a tie-break potom rozhodly servisy Srba Ivoviče.

Západočechům tak k vítězství nepomohla ani blokařská převaha, obranou na síti bodovali patnáctkrát. "Konečně jsme na kurtu uhráli první bod, ale je to škoda, výhra byla blízko," posteskl si druhý nahrávač Wessel Keemink.

Při jediné předchozí účasti v Lize mistrů v sezoně 2018/2019 nevyhrál karlovarský tým v šesti zápasech ani set. Tehdy byli jeho protivníky italští giganti Civitanova s Modenou a polský Kedzierzyn.

Volejbalová Liga mistrů - 6. kolo:

Skupina E: Novosibirsk - Karlovarsko 3:2 (20, -29, -27, 23, 13)
Nejvíce bodů: Ivovič a Rodičev po 18, Kurkajev 17 - Lux 26, Římal 25, Wiese 9.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články