Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karlovarsko mělo namále, ale jde přes Záhřeb dál. Třetí předkolo LM čeká

Karlovarští volejbalisté postoupili po dvojutkání se Záhřebem do 3. předkola Ligy mistrů. Odvetný duel vyhrál český tým 3:2 na sety, i když prohrával už 0:2 a zvlášť ve čtvrtém setu to s jeho šancemi na postup již vypadalo bledě. Dalším soupeřem Karlovarska bude Benfica Lisabon. 

Karlovarsko zvítězilo před týdnem v Chorvatsku 3:1 a k postupu potřebovalo doma vyhrát dvě sady nebo zlatý set. Před svými fanoušky měli Západočeši dlouho problém s příjmem tvrdého servisu soupeře, prohrávali 0:2 na sety, ale ve čtvrté sadě odvrátili mečbol a zápas vyhráli 3:2 po setech 18:25, 18:25, 25:19, 27:25 a 15:9 v tie-breaku.

"Mysleli jsme si, že to bude možná o trošku lehčí, ale nepodcenili jsme to. Věděli jsme, že to bude těžký. Oni hráli moc dobře, my jsme moc dobře nehráli a jsem rád, že jsme to nějaký způsobem uplácali. Příště musíme hrát o trošku líp," řekl univerzál Patrik Indra, autor 24 bodů.

V prvních dvou setech český mistr shodně prohrával 9:16 a ztratil je rozdílem sedmi bodů. Už ve druhém setu přišel na nahrávku Kočka místo Nizozemce Keeminka a ve třetí sadě se na palubovce objevili smečař Ihnát a blokař Wilson. Soupeře se podařilo zatlačit, po Indrově esu vedlo Karlovarsko 8:4 a po úspěšném trojbloku domácí set ukončili.

Ve čtvrté sadě domácí pustili soupeře do vedení 15:11. Kouč Novák poslal do hry Fišera, na chvíli se vrátil na nahrávku Keemink, ale za stavu 18:23 se zdálo, že rozhodne zlatý set. Vašina ale esem snížil na 22:23 a po chybě hostů bylo srovnáno. Mečbol Záhřeb zahodil podáním do sítě a Karlovarsko proměnilo díky Indrovi druhý setbol znamenající postup. Univerzál nejprve tvrdě podal, pak úspěšně zkrotil útok soupeře a smečí na lajnu rozradostnil halu.

O postupu tak domácí nemuseli bojovat ve zlatém setu, v kterém v prvním předkole přešli přes rumunské Galati. Jen se před nadšenými fanoušky dohrával tie-break a nahrávač Kočka v něm řídil výhru svého týmu proti zklamaným hráčů Záhřebu.

Chorvatský celek bude po vyřazení v Lize mistrů v listopadu soupeřem Ústí nad Labem v Poháru CEV.

Odvetný zápas 2. předkola volejbalové Ligy mistrů:

Karlovarsko - Mladost Záhřeb (Chorv.) 3:2 (-18, -18, 19, 25, 9)

Rozhodčí: Halász (Maď.), Vinaljev (Bulh.). Čas: 125 min.

Sestava a body Karlovarska: Vašina 14, Patočka 4, Indra 24, Wiese 3, Zajíček 6, Keemink 1, libero Pfeffer - Římal 8, Kočka 4, Ihnát 9, Wilson 7, Fišer 4. Trenér: Novák.

Nejvíce bodů Záhřebu: Buša 23, Nikačevič 16.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články