Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Karlovarsko dotáhlo utkání s Galati do pátého setu. V něm neuspělo

Volejbalistům Karlovarska začal boj o skupinovou fázi Ligy mistrů. První duel s rumunským Galati ztratili v poslední sadě a prohráli po setech 18:25, 29:27, 22:25, 25:19 a 7:15. Odveta se hraje příští týden na české půdě. 

Volejbalista Karlovarska Lukáš Vašina
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

K postupu do další fáze tak svěřenci trenéra Jiřího Nováka potřebují příští středu na domácí palubovce vyhrát 3:0 nebo 3:1, v případě vítězství 3:2 se bude hrát zlatý set.

První sadu dnes Karlovarsko ztratilo po nepřesné přihrávce, po které pustilo Galati do vedení 20:16. Ve druhé Západočeši lépe podávali a vypracovali si čtyřbodový náskok 18:14, ale po chybách bylo srovnáno 21:21. V koncovce odvrátili dva setboly a esem rozhodl univerzál Patrik Indra.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko padlo v pětisetové bitvě na půdě Galati

Po ztracené třetí sadě se Karlovarsku povedl nástup do čtvrté a rozhodující náskok volejbalisté získali při podání s dvaadvaceti body nejúspěšnějšího hráče utkání Indry. A znovu ukončili sadu esem, tentokrát uspěl Lukáš Vašina. V tie-breaku ale příliš chybovali, dvakrát byl zablokován Lukasz Wiese, proto rychle prohrávali 1:7. Na obrat už vítěz českého Superpoháru neměl síly.

V případě postupu přes Galati by úřadující český mistr narazil ve druhém kole na vítěze utkání Záhřebu s černohorským celkem Budva Volley. Postup do skupinové fáze Ligy mistrů si zajistí až celky z třetího kola a mezi elitní dvacítku se dostanou jen dva týmy.

Galati - Karlovarsko 3:2 (18, -27, 22, -19, 7)

Rozhodčí: Adler (Maď.), Dobrev (Bulh.). Čas: 124 min. Diváci: 320.

Sestava a body Karlovarska: Vašina 8, Patočka 9, Indra 22, Wiese 17, Zajíček 2, Keemink 1, libero Pfeffer - Wilson 9, Římal. Trenér: Novák.

Nejvíce bodů Galati: Raič 20, Šestan 17.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články