Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Karlovarsko do osmifinále Poháru CEV vkročilo proti Galatasaray vítězně

Volejbalisté Karlovarska zvládli skvěle první utkání osmifinále Poháru CEV. Lídr extraligy na domácí palubovce porazil za pomoci tvrdého servisu a úspěšných bloků Galatasaray Istanbul 3:0 po setech 25:23, 25:18 a 25:16.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko vstoupilo do osmifinále Poháru CEV vítězně

Odveta v Turecku je na programu příští týden ve čtvrtek, tým kouče Jiřího Nováka potřebuje k postupu získat dva sety. V případě porážky 0:3 nebo 1:3 by rozhodl zlatý set.

Karlovarsko dokázalo Galatasaray zatlačit servisem, což dokumentoval smečař Lukáš Vašina esem při mečbolu. Nad sítí se dařilo reprezentačnímu blokaři Adamu Zajíčkovi, nejlepšímu hráči duelu, který zastavil útok soupeře čtyřikrát, celkově tým třináctkrát. Šestnácti body táhl domácí útok univerzál Patrik Indra a po dvanácti přidali po nahrávkách Nizozemce Wessela Keeminka smečaři Vašina a Polák Lukasz Wiese.

Vyrovnaný byl jen první set, v kterém Západočeši po pětibodové šňůře vedli 22:19, ale po chybách bylo srovnáno. Zajíček poté získal rozdílový bod servisem a Indra set ukončil. Ve zbylých dvou sadách už domácí dominovali, soupeř odpadl i mentálně, a jasně zápas ovládli.

V případě úspěchu by Karlovarsko navázalo na postup do čtvrtfinále Poháru CEV z roku 2017. Soupeřem by mu byl vítěz utkání mezi italskou Modenou a francouzským Tours.

Karlovarsko - Galatasaray Istanbul 3:0 (23, 18, 16)

Nejvíce bodů: Indra 16, Vašina a Wiese po 12 - Savas 13, Siratca 8.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články