Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Karlovarsko chce hrát efektivně a v kvalifikaci přejít přes Galati

Využít domácího prostředí a hrát efektivně chtějí volejbalisté Karlovarska v odvetě prvního předkola Ligy mistrů. Po porážce v Galati 2:3 chtějí za pomoci svých fanoušků rumunského mistra porazit a nejhůře po zlatém setu postoupit do druhé části tříkolové kvalifikace. Přímý přenos sledujte od 17:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

K postupu svěřenci trenéra Jiřího Nováka potřebují vyhrát 3:0 nebo 3:1, v případě vítězství 3:2 rozhodne zlatý set.

"To už je vždycky loterie. Chceme jakkoli postoupit dál a pokračovat v Lize mistrů kam to jen půjde," uvedl univerzál Patrik Indra.

Na půdě Galati měli hráči Karlovarska problém s přihrávkou a následně chybovali v útoku. "Musíme být trpělivější, hrát v klidu a být efektivnější," řekl Indra, který byl v Rumunsku nejvíce bodujícím hráčem. "Musíme na ně vlítnout a ukázat jim, kdo je u nás doma pánem," dodal.

Karlovarsko se v evropském poháru představí v domácím prostředí po více než roce a půl. Naposledy hrálo ve své hale na mezinárodní úrovni loni v březnu čtvrtfinále Vyzývacího poháru. V minulém ročníku Ligy mistrů se hrály skupiny kvůli koronaviru formou dvou turnajů.

"Po dlouhé době je konečně nějaký evropský pohár v Karlových Varech, takže je to pro diváky obrovské lákadlo. My budeme potřebovat hrozně moc pomoct," řekl Indra.

V případě postupu přes Galati by úřadující český mistr narazil ve druhém kole na vítěze utkání Záhřebu s černohorským celkem Budva Volley.

Postup do skupinové fáze Ligy mistrů si zajistí až celky z třetího kola a mezi elitní dvacítku se dostanou jen dva týmy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články