Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovarsko chce dokončit svou misi, v cestě do Ligy mistrů stojí Benfica

Evropskou klubovou VIP společnost mají na dosah. Volejbalisté Karlovarska hrají s Benficou Lisabon o postup do skupinové fáze Ligy mistrů a první zápas se hraje dnes v Portugalsku. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu od 20:55 exkluzivně na webu ctsport.cz.

"Chceme tu misi dokončit. Investovali jsme do ní mnoho finančních, sportovních i organizačních sil," řekl na klubovém webu prezident českého šampiona Jakub Novotný.

Tým, který vede trenér Jiří Novák, v prvním kole přešel po takzvaném zlatém stu přes rumunský tým Galati a ve druhém si poradil s chorvatským mistrem Mladostí Záhřeb. Poslední překážkou je Benfica. "Tým mají opravdu silný, poprvé nebudeme favority," prohlásil Novotný. "Ale určitě nic nehratelného. Postoupit by nás nesmírně potěšilo," dodal univerzál Patrik Indra pro deník Sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko po boji postupuje přes Záhřeb

Volejbalisté Karlovarska zatím zvládají systém dvou zápasů v týdnu. O víkendech hrají nejvyšší domácí soutěž, ve středu či čtvrtek bojují o Ligu mistrů. "Všichni jsme víceméně fit. Dokážeme se připravit a myslím, že to pro nás zatím problém není," řekl Indra.

Odveta se má hrát v Karlových Varech ve středu 10. listopadu od 18 hodin. V případě postupu do Ligy mistrů by se Západočeši dostali do skupiny D k týmům z Berlína, Nového Sadu a Petrohradu. "Skupina by se nám líbila a uděláme vše pro to, abychom si ji zahráli," řekl Indra.

V případě porážky by Karlovarsko pokračovalo v osmifinále Poháru CEV. "Samozřejmě by to nebyla Liga mistrů. V té je účast taková, že co klub, to mistr své ligy. Na druhou stranu bychom 'spadli' do osmifinále Poháru CEV a jedno vítězství by nás posunulo už do osmičky, kde jsme už jednou byli. To by byl také skvělý výsledek," řekl Novotný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články