Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovarsko bude znovu hrát Ligu mistrů, mezi elitou chce hrát důstojnější roli

Extraliga volejbalistů byla letos ukončena po předposledním kole základní části a vedení svazu rozhodlo o tom, že se letos nebude udělovat mistrovský titul. Nárok na účast v Lize mistrů tak získal nejvýše postavený tým v tabulce v době ukončení soutěže, Karlovarsko. Západočeši už ohlásili, že svého práva využijí.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko se po dvou letech vrací do Ligy mistrů

Volejbalisté Karlovarska navážou na své účinkování v Lize mistrů před dvěma lety, kdy nestačili na klubové giganty z Itálie a Polska.

"Chtěli bychom mít sportovně trošičku větší ambice, než jsme měli v prvním ročníku, kdy jsme se rozkoukávali a moc jsme toho neuhráli," uvedl předseda Karlovarska Jakub Novotný.

Účastníci volejbalové Ligy mistrů musí pořádat domácí zápasy v aréně s diváckou kapacitou minimálně 3000 míst a zajistit takzvané jestřábí oko, navíc hradí vstupní poplatek 25 tisíc eur.

"Odhaduju, že náklady budou plus minus stejné, možná o něco menší, než byly v té poslední sezoně, co jsme to hráli," domnívá se Novotný.

Evropská volejbalová konfederace dosud neoznámila formát nadcházejícího ročníku Ligy mistrů. Pokud by platil ten stávající, měl by český zástupce účast mezi dvaceti týmy v hlavní soutěži jistou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články