Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kapitánka volejbalové reprezentace Purchartová dohraje sezonu v Olympu

Barbora Purchartová se po osmi letech strávených v zahraničí vrací do Česka. Zkušená blokařka ukončila předčasně kontrakt v Dinamu Bukurešť a sezonu dohraje v pražském Olympu, za který nastoupí už o víkendu ve Final Four Českého poháru v Brně.

Barbora Purchartová
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

"V Rumunsku jsem skončila, protože angažmá nenaplňovalo moji představu. Necítila jsem se tam úplně dobře. Jsem ráda, že mohu dohrát sezonu v Praze," řekla Purchartová.

Odchovankyně Slavie Praha působila v Německu, Belgii či Polsku, odkud před sezonou přestoupila do Rumunska. V Bukurešti ale spokojená nebyla.

"Atmosféra od vedení nebyla dobrá. Chování k hráčkám bylo neprofesionální a říkala jsem si, že po zkušenostech v tolika jiných týmech nemám tohle zapotřebí. Jsem ráda, že jsme se domluvili na podmínkách odchodu," popsala Purchartová situaci v předním rumunském týmu.

"Navíc tréninky nebyly na takové úrovni, na jakou jsem byla zvyklá. Jinak zdejší liga nebyla vůbec špatná."

Reprezentační volejbalistka působila v české extralize naposledy v roce 2011 jako hráčka Slavie Praha. Na návrat do extraligy se těší.

"Do zahraničí jsem odcházela celkem brzy v devatenácti letech. Naši ligu jsem si ani pořádně nezahrála. Úroveň české soutěže se neustále zvedá. Těším se, že si zahraji s mými kamarádkami z nároďáku nebo proti nim," dodala Purchartová.

S Olympem chce dosáhnout na medailové pozice. V současné době se pražský tým pohybuje na čtvrté příčce. "Ráda bych skončila do třetího místa v extralize. Myslím, že na to určitě máme," řekla.

Purchartová už s pražským týmem více než týden trénuje. Po odchodu z Rumunska ale měla i nabídky ze zahraničí, například znovu z Německa, ale také z Maďarska, Turecka a Izraele.

Smlouvu měla dokonce už podepsanou s týmem z filipínské ligy. "Exotika mě lákala, ale nakonec to nedopadlo. Další nabídky nebyly podle mých představ," doplnila šestadvacetiletá hráčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články