Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jsme v roli favoritů, uvědomuje si před zlatou Evropskou ligou volejbalistů trenér Novák

Sobotním večerním duelem s Estonskem zahájí čeští volejbalisté v Severní Makedonii zlatou Evropskou ligu. Tým trenéra Jiřího Nováka tuto soutěž předloni ovládl a i letos pomýšlí na vysoké umístění, které by jim zajistilo postup do kvalifikace na příští mistrovství světa. Zároveň utkání poslouží jako zkouška na kvalifikaci o ME. Přímý přenos souboje Česko – Estonsko vysílá od 20:10 ČT sport Plus, stejně jako nedělní zápas Makedonie – Česko.

Česká reprezentace volejbalistů
zdroj: Český volejbal

S Estonskem v minulé sezoně čeští volejbalisté odehráli čtyři zápasy. V Evropské lize doma vyhráli a v Estonsku prohráli a pak ovládli oba přípravné duely před ME. Severní Makedonii porazili 3:0 na loňském ME.

"Musíme na rovinu přiznat, že jsme v rankingu výš než oba soupeři, což nás pasuje do role favoritů a velí nám to jít si za vítězstvím. Přestože naše sestava není úplně kompletní, uvidíme, v jakém složení budou hrát ostatní mančafty. To je zatím taková velká neznámá," uvedl trenér Novák.

Nominace Česka na první turnaj zlaté Evropské ligy volejbalistů:

Nahrávači: Luboš Bartůněk, Šimon Bryknar.
Smečaři: Daniel Čech, Matouš Drahoňovský, Jan Svoboda, Lukáš Vašina.
Blokaři: Jakub Klajmon, Josef Polák, Petr Špulák, Adam Zajíček.
Univerzálové: Patrik Indra, David Kollátor.
Libera: Michael Kovařík, Jan Pavlíček.

Nemá k dispozici mimo jiné prvního nahrávače Jakuba Janoucha. Na tomto postu bude vybírat mezi Lubošem Bartůňkem a Šimonem Bryknarem. V Evropské lize mohou čeští volejbalisté získat pohodu před evropskou kvalifikací.

"Chceme si jít každý zápas pro vítězství a chceme bojovat o pozici v rankingu, která by nás udržela na takovém místě, abychom se mohli kvalifikovat na příští mistrovství světa," doplnil Novák.

Evropská liga má v této sezoně nový formát. V každé kategorii se odehraje 12 třídenních turnajů, každý tým se v nich potká se šesti soupeři. Výsledkem bude společná tabulka s pořadím po základní části. Do Final Four postoupí pořadatel a nejlepší tři celky, případně čtvrtý tým, pokud bude hostitel finálového turnaje mezi nejlepší trojicí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články