Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jízda volejbalistek Prostějova pokračuje. Na úvod finále vyhrály v Brně

V semifinále se postaraly o velké překvapení vyřazením obhájkyň titulu z Českých Budějovic a jízda volejbalistek Prostějova pokračuje i ve finále. Pátý tým dlouhodobé části v úvodním utkání vyhrál na palubovce KP Brno 3:1 po setech 26:24, 25:22, 18:25 a 25:17. Série na tři vítězství pokračuje v pátek od 17 hodin v Prostějově.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Prostějova vyhrály první finále extraligy v Brně 3:1

"Vyhráli jsme zaslouženě. Dařilo se našim smečařkám, zápas rozhodly krajní hráčky Šunderlíková a Faltínová," řekl po utkání trenér Prostějova Miroslav Čada a ocenil tak výkon hráček, které přišly do týmu až během sezony a mají hlavní podíl na výkonnostním vzestupu.

Hned v úvodu zápasu se zranila domácí univerzálka Jelínková, ale absence této klíčové hráčky se na hře Brňanek zásadně neprojevila. Kolektivně hrající domácí volejbalistky zatlačily soupeřky tvrdým servisem, hrály pestřeji na síti, ale tuto výhodu v koncovce první sady nevyužily, neboť nedokázaly ubránit útočné duo Šunderlíková a Fričová. "Nedokázali jsme uhrát některé situace, které jsme měli rozhodnout v náš prospěch. A to neplatí jen pro první set," konstatoval trenér Králova Pole Richard Wiesner.

Psychickou výhodu promítly Hanačky do své hry ve druhém dějství, dostaly Brňanky pod tlak a přinutily je chybovat. Vedly až rozdílem sedmi bodů a sadu dotáhly do vítězného konce.

Domácí tým ale nesložil zbraně. Úvod třetí sady táhla bodově devatenáctiletá smečařka Bukovská, Královo Pole vedlo o sedm bodů a nepřipustilo v koncovce žádné komplikace.

V úvodu čtvrtého setu se rozpoutala bitva o každý míč, nicméně postupem času získávaly navrch hráčky Prostějova. Především zásluhou Šunderlíkové a Fričové získaly Hanačky poprvé v sezoně skalp druhého týmu dlouhodobé soutěže.

"Nic není rozhodnuto, série bude ještě hodně vyrovnaná. Brňanky se z této prohry oklepou," mínil kouč Čada. "Řada našich děvčat hrála finále poprvé, a to se mohlo projevit na jejich psychice. Ale věřím, že tým to vstřebá a v dalším průběhu série předvedeme lepší výkon," poznamenal Wiesner.

V prvním zápase o třetí místo Dukla Liberec porazila UP Olomouc 3:1.

Výsledky play-off volejbalové extraligy žen:

Finále - 1. zápas:

KP Brno - Prostějov 1:3 (-24, - 22, 18, -17)

Nejvíce bodů: Bukovská, Koulisianiová a Pavlíková všechny 12 - Šunderlíková 19, Faltínová 17, Fričová 13.

O 3. místo - 1. zápas:

Liberec - Olomouc 3:1 (19, -22, 18, 17)

Nejvíce bodů: Kojdová 15, Kvapilová 13, Kohoutová, Šulcová a Skrypaková 12 - Dos Santosová 18, Blancová 14, Babičová a Moscická 10.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články