Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Jihostroj zlákal na smeč srbskou posilu, v Řecku patřil do All-Star týmu

Volejbalové České Budějovice hlásí zahraniční posilu. Do Jihostroje přichází sedmadvacetiletý srbský smečař Filip Stoilovič. Naposledy působil v Řecku, kde byl kapitánem týmu Foinikas Syros. V lize patřil mezi nejvíce bodující hráče, dostal se i do All-Star týmu nejvyšší soutěže.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Stoilovič má za sebou angažmá v CZ Bělehrad s čtyřmi mistrovskými tituly, poté hrál v Polsku, Turecku, Francii a Rumunsku.

"Jedním z našich cílů bylo přivést na smečařskou pozici kvalitního přihrávače, který bude mít zároveň dobrou útočnou kvalitu. Filip to splňuje po všech stránkách a navíc přidává i dostatek zkušeností. Je to bojovník a přirozená osobnost na hřišti," uvedl generální manažer Jihostroje Robert Mifka.

Trenér loňských mistrů extraligy René Dvořák má po příchodech Filipa Rejlka, dalšího univerzála Caseyho Adama Schoutena a Stoiloviče kádr pro novou sezonu uzavřený. "Společně s Petrem Michálkem a Markem Zmrhalem se doufám budeme moct opřít o velmi kvalitní trojici smečařů, což nám umožní využít různé herní varianty," řekl Dvořák.

Stoilovič označil Jihostroj za úspěšný klub s bohatou tradicí. "Každý rok bojuje o trofeje, také v evropských soutěžích má dobré výsledky. Kromě toho jsem slyšel samou chválu na město," prohlásil 195 cm vysoký srbský smečař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články