Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihostroj zdolal Ostravu, Štika se stal nejstarším hráčem historie

České Budějovice - Reprízu posledního finále extraligy volejbalistů vyhráli českobudějovičtí mistři, kteří porazili ve 24. kole Ostravu 3:1. Za hosty nastoupil i veterán Petr Štika, který se vrátil do nejvyšší soutěže krátce před 50. narozeninami, a stal se jejím nejstarším účastníkem v historii. Po vítězství Jihočeši znovu vedou tabulku před Libercem, Ostrava zůstala třetí.

Štika přišel ostravskému týmu pomoci před dvěma týdny po nečekaném odchodu druhého nahrávače Jiřího Chochlíka, dosud hrál městský přebor za Hrabovou. Podobně zaskočil v Ostravě krátce v sezoně 2008/09, od té doby byl dosud s Přemyslem Bláhou ve 47 letech nejstarším extraligovým hráčem.

Ode dneška je Štika novým rekordmanem, na palubovku přišel ve druhé sadě a pomohl zastavit šňůru Jihočechů. V závěru sady ho znovu vystřídal Zdeněk Haník mladší, ani on však nezastavil rozjeté České Budějovice. Štika oslaví padesátiny 9. února. "Jeho nahrávka je pořád do čtverečku, i při jednom střídání ukázal, že se tyhle věci nezapomínají, jako jízda na kole," řekl České televizi ostravský kouč Zdeněk Šmejkal, který se Štikou kdysi hrál během vojny v Dukle Trenčín.

Je nám líto, video expirovalo.
VK Jihostroj České Budějovice - VK DHL

Své svěřence pak pokáral za nedodržení taktiky po vyhraném prvním setu. "Nebylo to jednoduché vítězství, Ostrava hrála dobře, první set odehrála líp než my. Celý zápas byl vyrovnaný v útoku i na příjmu, asi rozhodla naše agresivnější obrana v závěru," řekl trenér obhájce titulu Jan Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články