Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jihostroj vyhrál i v Ostravě a do finále mu chybí poslední krok

Vítěz základní části extraligy Jihostroj vyhrál i druhé semifinále nad Ostravou a v úterý může v domácím prostředí postup do boje o volejbalový titul zakončit. V ostravské hale Sareza českobudějovičtí hráči vyhráli 3:1. Domácím patřil třetí set, pak už znovu měl převahu předloňský mistr. Druhé utkání série Kladno - Liberec můžete sledovat v sobotu od 17:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Slavící volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Jihočeši útočí na double, protože po minulé nepovedené sezoně letos už získali Český pohár. Před rokem skončili v lize bez medaile čtvrtí, tentokrát v play-off ještě nezaváhali.

"Očekával jsem, že Ostrava bude hrát podstatně lépe než u nás, což se potvrdilo. Dávala lepší servis, ale my se s tím vypořádali. Dva sety jsme hráli velmi dobře, koncentrovaně bez vlastních chyb, třetí set v nich bouchly saze a předváděli to, co je zdobilo s Karlovarskem - výborná obrana, uhrávání bodových balonů a servis," řekl kouč Jihostroje René Dvořák.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Českých Budějovic mají po výhře v Ostravě nakročeno do finále

Ostravští si vydobyli respekt vyřazením mistrovského Karlovarska, na sehraný českobudějovický tým však nestačili ani doma. Svým fanouškům dopřáli radost alespoň ziskem setu.

"Budějky hrají dobře, mají moc dobrého nahrávače. Měli jsme šanci větší než u nich, ale dva sety jsme se báli jejich obrany. Bylo zbytečně moc bloků a ulívek. Škoda, že dva sety jsme měli 'bobky' a neodehráli jako zbytek utkání," litoval ostravský kouč Jan Václavík.

Ostrava - České Budějovice 1:3 (-19, -15, 17, -19)

Nejvíce bodů: Janků 15, Menner 13, Beal 9 - Michálek 17, Staples 13, Křesťan 12. Stav série: 0:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články