Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jihostroj v evropských pohárech končí, Hanačky naopak postupují

Volejbalisté Českých Budějovic skončili v Poháru CEV v osmifinále. Po pětisetové porážce v Německu s Powervolleys Düren prohrál Jihostroj doma hladce 0:3. V evropských pohárech budou naopak pokračovat hráčky Olomouce, které v odvetném duelu 1. kola Vyzývacího poháru porazily chorvatskou Poreč 3:0. Se stejnou soutěží se loučí tým Karlovarska, jenž sice v odvetě přehrál rumunské Galati 3:2, ale v prvním zápase na hřišti soupeře neuspěl v poměru 1:3. Liberecká Dukla prohrála v Lize mistrů i čtvrtý zápas a potřetí nezískala ani set. Tentokráte nestačila v Itálii na lídra skupiny E Civitanovu.

Utkání České Budějovice - Düren
zdroj: volejbalcb.cz autor: Dominik Svoboda

"Teď převládá veliké zklamání. Vypadli jsme z poháru, moc nás to mrzí. Düren nás přehrál, hlavně jejich univerzál, kterého jsme nedokázali ubránit po celé utkání. Měli dobrý servis, to asi rozhodlo," řekl českobudějovický smečař Tomáš Fila.
 
Český vicemistr sice do dvojzápasu nadějně vstoupil, jenže před dvěma týdny v Německu neudržel dvousetový náskok a od té doby už na bundesligového protivníka nestačil. Zaplněná hala v Českých Budějovicích sledovala zejména galapředstavení levorukého univerzála Geverta, který se v odvetě postaral o 19 bodů hostujícího týmu.

Jihočechům se nedařilo na podání

V polovině prvního setu se Dürenu podařilo několikrát zablokovat jihočeské smečaře a vypracoval si rozhodující náskok. Díky podání Filipa Habra a útokům Maciela se v druhém setu Jihostroj dostal do vedení 13:9, ani to mu ale k úspěchu nestačilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihostroj nevyužil proti Dürenu výhody domácího prostředí

Budějovičtí měli stále o co hrát, v případě vítězství 3:2 by přišel ke slovu "zlatý set". V třetí sadě se činil Kryštof v obraně v poli i Maciel v útoku, ale Düren už na cestě za postupem nezabrzdili. "Nám nešel servis. Soupeř naopak podával velmi dobře, proto jsme také hůř útočili. Oni byli zkrátka lepší," uznal smečař Petr Michálek.

Dukla nestačila v Lize mistrů na italskou Civitanovu

Domácí favorit nechal odpočívat smečaře Juantorenu a Miljkovič naskočil jen krátce do druhého setu. Dukla odehrála s favoritem dvě vyrovnané sady. V obou v první části vedla, v prvním setu 12:9 a ve druhém 13:11, ale italský celek vždy srovnal na 13:13. V prvním setu pak rychle odskočil a ve druhém zvládl lépe koncovku.

Podobně jako v domácím duelu s Civitanovou už byl třetí set jasnou záležitostí italského týmu. Liberec rychle prohrával 0:3 a 2:6 a soupeř už nad sítí dominoval.

V posledním domácím duelu Ligy mistrů se Dukla 21. ledna utká s belgickým Roeselare. Účast v elitní soutěži zakončí 26. ledna v Polsku proti Belchatówu.

Odvetné utkání 2. kola Poháru CEV volejbalistů: Jihostroj České Budějovice - Powervolleys Düren (Něm.) 0:3 (-20, -20, -19) Rozhodčí: Willems (Belg.), Sikanjic. Čas: 78 min. Diváci: 1350. První zápas 2:3, postoupil Düren. Sestava a body Č. Budějovic: Habr 5, Fila 1, Mach 7, Maciel 9, Michálek 10, Sobotka 5, libero Kryštof - Kuliha 2, Kraffer. Trenér: Svoboda.

Liga mistrů - 4. kolo skupiny E:

Lube Civitanova - Dukla Liberec 3:0 (20, 23, 20)

Rozhodčí: Rodriguezová (Šp.), Jorguleas (Řec.). Čas: 76 min.

Sestava a body Liberce: Janouch 2, Správka 4, Leikep 5, Patucha 9, T. Kriško 18, Staněk 6, libero Kopáček - Zajíček, Galabov 1. Trenér: Nekola.

Odvetné utkání 1. kola Vyzývacího poháru volejbalistů:

Karlovarsko - Arcada Galati (Rum.) 3:2 (13, -21, -23, 14, 12)

Rozhodčí: Momirov (Bulh.), Jurkovičová (Chorv.). Čas: 115 min. První zápas 1:3, postoupilo Galati.
 
Sestava a body Karlovarska: Džavoronok 24, Sukuba 8, M. Kriško 12, Szczerbaniuk 12, Široký 17, P. Bartoš 2, libero Pfeffer - Málek 3. Trenér: Brom.

Odvetné utkání 1. kola Vyzývacího poháru volejbalistek:

OK Poreč - UP Olomouc 0:3 (-14, -18, -19)

Rozhodčí: Ilhan (Tur.), Telo (Alb.). Čas: 69 min. První zápas 0:3, postoupila Olomouc.
 
Sestava Olomouce: Dudová, Michalíková, Dumančičová, Kubová, Dedíková, Závodná, libero Hronová - Nováková, Sochorcová, Čudová. Trenér: Teplý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články