Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jihostroj urval první semifinálovou výhru až v pátém setu, Karlovarsko si smlslo na Lvech

Semifinále volejbalové extraligy odstartovalo dramatickým duelem, v němž na sebe narazily České Budějovice a Liberec. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a rozhodnout tak nakonec musel až pátý set, který pro sebe získali domácí Jihočeši. Druhé semifinálové utkání bylo naopak jednoznačnou záležitostí, když Karlovarsko přejelo Lvy Praha 3:0 na sety.

zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Volejbalisté Českých Budějovic vstoupili do semifinále play-off vítězstvím 3:2 po setech 24:26, 25:19, 32:30, 22:25 a 15:12. Ve vzájemných extraligových duelech s Libercem tak už pojedenácté za sebou zvítězil domácí tým, tentokrát ale druzí nasazení Jihočeši toto pravidlo potvrdili až po dvouapůlhodinové bitvě.

Liberečtí připravili chybující Jihočechy o první set v letošním play-off, ale v druhé sadě od počátku tahali za kratší konec a třetí ztratili v dlouhé dramatické koncovce. Nevyužili v ní tři setboly a sami kapitulovali při pátém.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Budějovic vstoupili do semifinále výhrou nad Libercem

Ztráta setu je nezlomila, v další sadě získali první tři body a Jihočeši už dotahovali marně. Tie-break byl dlouho přetahovanou o každý bod, hosty držel autor 30 bodů Michal Kriško, ale od stavu 8:7 už byli vpředu pouze domácí a zápas ukončil blok Valerije Toduy proti Šimonu Krajčovičovi. Nejproduktivnějším hráčem Jihostroje byl s 27 body Kanaďan Adam Schouten.

"Liberec hrál skvěle, Michal Kriško byl výborný, vůbec nekazil. My jsme možná nehráli naše optimum, ale o to víc mě těší, že jsme to ubojovali. Asi se projevila ta dlouhá pauza mezi zápasy, hodně jsme kazili a byli jsme nerozehraní," poukázal domácí kouč René Dvořák na dvanáctidenní pauzu od skončení jednoznačné série s Odolenou Vodou. "Bylo to naprosto vyrovnané utkání, rozhodly detaily, možná trochu lepší servis Budějovic," konstatoval liberecký trenér Michal Nekola.

Karlovarsko bylo suverénní

Karlovarsko nemělo se Lvy Praha téměř problémy, vítězové základní části vyhráli doma za 71 minut 25:23, 25:17 a 25:13. Karlovarští volejbalisté si slabší chvilku vybrali jen v prvním setu, kdy ztratili sedmibodový náskok a pustili soupeře i do vedení 20:19. To ale bylo až do úvodu třetího setu naposledy, kdy měli Lvi ve skóre navrch, a i potom mělo jejich maximálně jednobodové vedení jepičí život.

"Dařil se nám servis, ale je to známka toho, že kluci nad tím moc nepřemýšleli. Je pravda, že až nadměrně jsme se tomu věnovali a přineslo to ovoce," komentoval v televizním rozhovoru sebevědomý výkon karlovarského týmu jeho kouč Jiří Novák. "Utkání jsme nezvládli. Mrzí mě, že jsme si moc nezahráli volejbal, jen v prvním setu. Škoda té koncovky, potom jsme úplně odešli. Soupeř nás tlačil servisem a pak už byl sebevědomý," řekl trenér Pražanů Tomáš Pomr.

Semifinále play off UNIQA volejbalové extraligy mužů - 1. zápasy:

České Budějovice - Liberec 3:2 (-24, 19, 30, -22, 12)
Nejvíce bodů: Schouten 27, Stoilovič 19, Michálek a Ondrovič po 13 - M. Kriško 30, Leikep 16, T. Kriško 12.

Karlovarsko - Lvi Praha 3:0 (23, 17, 13)
Nejvíce bodů: Indra 16, Wiese 13, Wilson 9 - Mihajlovič 11, Smith a Nedeljkovič po 6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články