Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihostroj ukončil libereckou sérii a vyrovnal finálovou sérii

Liberec – Volejbalisté Českých Budějovic vyrovnali stav finálové série extraligy na 1:1. V druhém utkání v Liberci vyhrál Jihostroj po dramatickém průběhu 3:2 a připravil domácí Dukle první porážku po sérii 32 vítězných zápasů v extralize a Českém poháru. Třetí finálový duel se hraje v úterý v Českých Budějovicích. V sérii o třetí místo, která se na rozdíl od finále hraje jen na tři vítězné zápasy, vede Zlín nad Příbramí 2:0. Stejně jako v pátek doma zvítězil hladce 3:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. volejbalového finále Liberec - České Budějovice

"Hůř jsme dneska podávali, od toho se všechno další odvíjelo. A udělali jsme spoustu chyb, to prostě ve finále nejde. Ve čtvrtém setu jsme zabrali, zvedli jsme se, ale v tie-breaku jsme to nedokázali zopakovat," řekl domácí univerzál Jan Hadrava. Jihočeši se tentokrát v obraně zaměřili právě na něho a tato taktika jim dokonale vyšla, přestože si Hadrava v utkání připsal ohromujících 35 bodů.

Při smečování měl ale tentokrát jen poloviční úspěšnost. "Koncovku čtvrtého setu jsme zkazili, tím jsme si situaci hodně zkomplikovali, přesto si myslím, že jsme si vítězství zasloužili. Nebyli jsme na Hadravu připraveni jinak než na první utkání, taktická příprava je stejná, ale celkově se nám dařilo lépe," prohlásil trenér vítězného mužstva Jan Svoboda.

Hosté získali úvodní set poměrem 25:22, což byl po páteční hladké prohře 0:3 jejich první dílčí úspěch ve finálové sérii, a neměli daleko ani k výhře v druhé sadě. V koncovce totiž vymazali tříbodový náskok Dukly a rozpoutali dramatickou přestřelku, v níž sami měli setbol, nakonec ale podlehli 28:30.

Jihočechy to ale nikterak nevykolejilo. Třetí set vyhráli 25:23 a i dál mohli využívat libereckých chyb na servisu, které trenéra Michala Nekolu při oddechových časech hodně zlobily. A když k výtečnému výkonu libera Hupky přidali hosté i přesnou obranu na síti, vystoupal jejich náskok v průběhu čtvrtého dějství až na závratných osm bodů.

Jenže Dukla se své dlouhé vítězné série nechtěla vzdát ani za stavu 11:19 nebo 18:23. Domácí tým s veterány Řezníčkem a Staňkem v sestavě zabojoval a téměř ztracenou koncovku sedmi body za sebou ještě vyrval soupeři z rukou. Zaplněná hala byla ve varu, ale tie-break ji zase zchladil. Šestibodový náskok v něm už Jihočeši nepromarnili, zápas po dvou a půl hodinách skončil a s ním i liberecká vítězná jízda.

"Budějovice byly lepší. Hrály určitě lépe než v prvním zápase, ale bylo to dáno naším slabším podáním," konstatoval Nekola. "Hráli jsme odvážněji na servisu i v útoku a vycházelo nám to. Jsem rád, že jsme to v pátém setu dotáhli, kdybychom takový zápas prohráli, to by mě hodně mrzelo," řekl českobudějovický univerzál Michal Kriško.

Play off volejbalové extraligy mužů

Finále – 2. zápas: Liberec – České Budějovice 2:3 (-22, 28, -23, 23, -9) Rozhodčí: Renčín, Činátl. Čas: 136 min. Stav série: 1:1.

O 3. místo – 2. zápas: Zlín – Příbram 3:0 (25, 21, 15) Nejvíce bodů: Kostoláni 16, Kolář 12, A. Bartoš 11 – Novotný 11, Čížek 8. Stav série: 2:0. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články