Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihostroj uhájil vedení v extralize před mistrovským Karlovarskem. Lvi rychle zatočili se Zlínem

Volejbalisté Českých Budějovic po velkém boji s Odolenou Vodou uhájili vedení v extralize. Jihostroj v zápase, který oba týmy ozdobily dohromady 29 bodovými bloky, udolal Aero 3:1. Mistrovské Karlovarsko je těsně druhé, doma přehrálo Kladno ve třech setech. Jen o dva body zaostává třetí Příbram, která také 3:0 zdolala Ostravu. Lvi Praha vystřídali po třísetové výhře nad posledním Zlínem na čtvrtém místě tabulky Odolenu Vodu.

Radost volejbalistů Českých Budějovic
zdroj: VK Jihostroj České Budějovice autor: Dan Kubát

Jihočeši získali vyrovnaný první set, po druhém se po další stejně dramatické koncovce radovala Odolena Voda. Domácí kouč René Dvořák zůstal u pozměněné sestavy, na hřišti nechal smečaře Petra Michálka i Kanaďana Caseyho Schoutena a zbytek duelu už patřil českobudějovickým hráčům. Ti získali blokem 13 bodů, Aero ještě o tři více.

"Byl to souboj obran, na každé straně bylo plno bloků, spousta zákroků v poli, dlouhé výměny, byl to hodně těžký zápas. Nám se začal dařit servis, tím jsme je odtáhli od sítě a lépe se nám jejich útoky bránily," řekl kouč Dvořák.

"První dva sety byly vyrovnané, ještě polovina třetího, pak ale Budějovice hrály líp v obraně. My jsme dobře blokovali, ale oni hrozně míčů vybrali v poli a tím nás dostali pod tlak. Pak jim začal chodit servis, domácí se uklidnili a přehráli nás. Prostě dobře postavená obrana v poli rozhodla," hodnotil trenér Aera Martin Kop.

Už pátou prohru v devátém ligovém zápase sezony utrpěla Dukla Liberec, která v minulé sezoně získala bronz a pravidelně patří k medailistům. Doma však dnes podlehla Brnu 1:3 a je až osmá. V neděli se v 10. kole utkají Lvi se Zlínem, v úterní televizní dohrávce Ústí nad Labem a Beskydy. Dukla, Karlovarsko i Jihostroj pak v týdnu čeká Pohár CEV.

Výsledky 10. kola extraligy volejbalistů

Příbram - Ostrava 3:0 (20, 20, 18) Nejvíce bodů: Johansen 16, Madaloz 13, Böhm 10 - Dvořák 17, Vancl a Fořt po 7.

České Budějovice - Odolena Voda 3:1 (24, -26, 20, 14) Nejvíce bodů: Sedláček 14, Schouten a Mach po 13 - Hladík 17, Carmody 15, Horák 10.

Karlovarsko - Kladno 3:0 (12, 20, 14) Nejvíce bodů: Zajíček a Indra po 12, Vašina 9 - Kraffer a Kyjanica po 7. Liberec - Brno 1:3 (-28, -21, 23, -18) Nejvíce bodů: Pavičevič 17, L. Demar a Diáz Gómez po 16 - Zmrhal 19, Hrazdira 17, Ddrahoňovský 16.

Lvi Praha - Zlín 3:0 (17, 19, 20) Nejvíce bodů: Todua a Smith po 13, Mihajlovič 12 - Čeketa 12, Toman 8, Čechmánek a Varous po 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články