Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Jihostroj touží po jedenáctém volejbalovém titulu, pražští Lvi po prvním

Nejúspěšnější extraligový tým v samostatné české historii bude útočit na jedenáctý tuzemský triumf. Volejbalisté Českých Budějovic se dostali po napínavé semifinálové sérii s Duklou Liberec po dvou letech znovu do finále, ve kterém se střetnou s pražskými Lvy. Pražané loni podlehli v souboji o titul Karlovarsku. Přímý přenos úvodního finálového utkání České Budějovice – Lvi Praha sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 16:50.

Do finále se dostaly třetí a čtvrtý celek základní části. Jihostroj skončil před pražským klubem jen díky lepšímu poměru setů. To mu zajistilo ve finálové sérii výhodu domácího prostředí v případném rozhodujícím pátém duelu. Lvi však porazili České Budějovice v obou vzájemných extraligových duelech.

Kapitán pražského klubu Jakub Janouch předpokládá, že série bude vyrovnaná. "Očekávám obrovský boj z obou stran, v mých očích to bude padesát na padesát. Možná budou Budějovice mírný favorit na domácí půdě, my zase na své palubovce, protože máme specifičtější halu. Začíná se od nuly a rozhodne se na hřišti podle momentální formy," uvedl reprezentační nahrávač.

Pravděpodobně bude v obou halách bouřlivá atmosféra. "V Praze jsou naši fanoušci hladoví po play-off, je to něco jiného, než když hrajeme základní část nebo když nehrajeme s tak atraktivním soupeřem. Věřím, že bude vyprodáno jak v Praze, tak v Budějovicích," doplnil Janouch.

Náboj finálové sérii dodává i to, že současní hráči Lvů Casey Schouten, Valerij Todua a Martin Tibitanzl v minulosti působili na jihu Čech. "Byl jsem v kontaktu s Valerijem a v Praze bylo ohromné přání díky klukům, kteří Budějovicemi prošli, abychom semifinále proti Dukle zvládli. My jsme jejich přání zvládli a teď je načase, aby oni splnili naše přání," pousmál se po postupu do finále kapitán Jihostroje Martin Kryštof.

Volejbalisté Českých Budějovic naposledy získali titul v roce 2019. Předloni ve finále prohráli 2:3 na zápasy s Karlovarskem, které triumfovalo i loni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články