Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihostroj prošel hladce do druhého kola Poháru CEV, Lvi podlehli Piacenze

České Budějovice si dominantním způsobem došly pro postup do osmifinále volejbalového Poháru CEV. Jihočeši v prvním zápase přehráli chorvatský celek Mursu Osijek 3:0 na sety a stejným způsobem zvládli i domácí odvetu po setech 25:19, 25:17 a 25:14. Naopak Lvi Praha prohráli s Piacenzou 1:3 na sety a v soutěži končí.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihostroj přehrál Mursu Osijek a je v osmifinále Poháru CEV

Třinácti body přispěl k hladké výhře nizozemský univerzál Stijn van Schie, 11 bodů si připsal smečař Martin Licek. Příštím soupeřem Jihostroje bude vítěz dvojzápasu mezi švýcarským Schönenwerdem a maďarským Kaposvárem. První zápas vyhrál Schönenwerd 3:0, odveta v Maďarsku se hraje ve středu.

Desetinásobní čeští šampioni vyhráli šestý soutěžní zápas v řadě pod vedením trenéra Vojtěcha Zacha, který před měsícem nahradil na lavičce Reného Dvořáka, jenž skončil u týmu po šesti letech. Nový kouč neuspěl jen při své premiéře, v níž Jihočeši podlehli v pěti setech obhájcům titulu a lídrovi extraligy Karlovarsku.

Utkání 1. kola Poháru CEV volejbalistů - odveta:

Jihostroj České Budějovice - Mursa Osijek 3:0 (19, 17, 14)
Nejvíce bodů: Van Schie 13, Licek 11, Giraudo 8 - Vukovič 10, Viloria Marquez 4. První zápas 3:0, postoupil Jihostroj.

Lvi Praha - Piacenza 1:3 (-19, -26, 23, -21)
Nejvíce bodů: Kollátor 26, McCarthy a Vodička po 10 - Leal 26, Lucarelli a Romano po 10. První zápas 0:3, postoupila Piacenza.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články