Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jihostroj prohrál s Cuneem a ve skupině skončil poslední

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic prohráli v Lize mistrů i poslední domácí zápas ve skupině. Svěřenci trenéra Jana Svobody dnes nestačili na favorizované italské Cuneo a podlehli 0:3 po setech 18:25, 22:25 a 21:25. Jihočeši tak zůstanou ve skupině D se čtyřmi body na posledním, tedy čtvrtém místě.

Českobudějovickým se doma nepodařilo zopakovat senzační říjnovou výhru z Cunea. Italové hráli jistě, zatímco domácí vyprodukovali více chyb. "Porážka je krutá, ale rozhodly laciné chyby. Když útočíme do autu, tak to takový silný tým jako Cuneo potrestá. Mrzí mě, že jsme žádný set nezdramatizovali," řekl Svoboda.

V prvním setu hosté i díky servisu českého reprezentanta Jakuba Veselého a dobrých bloků vedli 16:9. Trenér Svoboda zkusil oživit hru a poslal na nahrávku Habra místo Zapletala, ale sedmibodové manko domácí stáhnout nedokázali. Hráči Cunea neriskovali servis, protože si věřili v obraně. Vysokými bloky se jim dařilo zastavovat českobudějovické útoky i ve druhém a třetím setu. Ve výborné formě hrál smečař Fila, jenž získal 19 bodů a navíc burcoval spoluhráče.

Je nám líto, video expirovalo.
České Budějovice - Cuneo

V třetí sadě Jihočeši drželi s Italy krok, vedli 14:13, ale silné Cuneo žádné drama nepřipustilo. "Chtěli jsme Jihostroji oplatit porážku z prvního duelu a zápas se odehrával podle našeho scénáře," řekl Jakub Veselý, který po hodině a čtvrt využil mečbol. "Jsem zklamaný, hráli jsme špatně," litoval kapitán domácích Michal Sukuba.

Budějovice boje v základní skupině zakončí 18. ledna ve Francii proti Poitiers. "Musíme se porvat a budeme chtít bodovat, vyhrát," řekl kouč Svoboda. Do play off postoupí první dva týmy ze skupin, šanci má i nejlepší celek z třetího místa.

Je nám líto, video expirovalo.
VK Jihostroj České Budějovice - Bre Banca Lannutti Cuneo

Volejbalová Liga mistrů, 5. kolo skupiny D:

Jihostroj České Budějovice - Bre Banca Lannutti Cuneo 0:3 (-18, -22, -21)

Rozhodčí: Schürmann (Licht.), Herbik (Pol.). Čas: 74 min. Diváci: 1500 (vyprodáno).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články