Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Jihostroj připravil Beskydy o domácí neporazitelnost

Českobudějovičtí volejbalisté bez problémů zvládli roli favorita a v předehrávce 16. kola extraligy ukončili domácí neporazitelnost týmu Beskydy v této sezoně. V jeho hale ve Frýdku-Místku vyhrál Jihostroj 3:0, zápas trval jen 65 minut. Vánoční přestávku stráví Jihočeši v čele tabulky s pětibodovým náskokem na druhý Liberec.

Volejbalisté Filip Křesťan (vlevo) a Radek Mach
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Poslední letošní zápas se Beskydům vůbec nepovedl. Hosté si bleskově vybudovali desetibodový náskok při servisu Michálka, dobře útočili i blokovali a jen touto činností získali v zápase 13 bodů. Domácí se na chvíli vzchopili jen ve druhém setu (19:25), první prohráli rozdílem 12 bodů a třetí sadu o 11.

Souboj o třetí místo tabulky vyhrálo Karlovarsko, které si odvezlo všechny body z Ústí nad Labem. Domácí tým oslabený o zraněné univerzály Kramara i Kobolku, jenž si v pondělí při zápase s Odolenou Vodou vykloubil rameno, prohrál 0:3.

Stejně jako v září v souboji otce a syna Vašinových slavil úspěch opět karlovarský smečař Lukáš. "Všude jsme byli později, asi byla trochu vidět i svalová únava, která se podepsala i na dynamice naší hry. Faktorů bylo ale asi víc. Kromě třetího zápasu v pěti dnech třeba i zranění Kobolky, navíc když se úplně nedaří, tak i bojovnost, která nás obecně zdobí, není taková," řekl ústecký kouč Lubomír Vašina.

Západočeši stále dohánějí manko z Ligy mistrů a mají odehráno nejméně zápasů ze všech týmů. Za vedoucím Jihostrojem zaostávají o 11 bodů, ale také o čtyři utkání.

UNIQA extraliga volejbalistů:

16. kolo:

Beskydy - České Budějovice 0:3 (-13, -19, -14)
Nejvíce bodů: Prokůpek 12, August 8, Pospíšil 6 - Schouten 14, Mach, Ondrovič a Stoilovič po 8.

13. kolo:

Ústí nad Labem - Karlovarsko 0:3 (-19, -20, -20)
Nejvíce bodů: Parraguirre 14, Bornemann 10, Pavlovský 9 - Wilson a Wiese po 13, Indra a Vašina po 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články