Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihostroj obhájcům titulu v Lize mistrů vzdoroval, uzmul však pouze set

Utkání, které se v tuzemsku nehraje každý rok, skončilo v Českých Budějovicích porážkou domácích 1:3 s italskou Civitanovou. Obhájce titulu v Lize mistrů s řadou hvězd v sestavě, který minulý týden opanoval i mistrovtví světa klubů, vyhrál na jihu Čech po setech 25:18, 21:25, 25:13 a 25:22.

Sport
zdroj: ČT4

Civitanova vykročila za obhajobou trofeje v LM až dnes, protože úvodní duel s Trentinem si odložila kvůli účasti na zmíněném mistrovství světa klubů. Jihostroj má po skalpu jiného giganta Fenerbahce Istanbul 3:2 z minulého týdne ve skupině A nadále dva body.  

"Set proti nejlepšímu týmu světa je dobrý, můžeme být spokojeni. Odvedli jsme vše, co umíme," řekl smečař Petr Michálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Českých Budějovic nezaskočili v LM obhájce Civitanovu

V úvodní sadě byl italský favorit lepší v tom, že každou šanci zúročil, zatímco domácí volejbalisté bodové míče neproměňovali.

Ve druhé ale byli za pečlivost a odvahu odměněni. Vše načal hned na začátku Michálek servisem, Jihočeši odskočili na 5:2 a náskok už nepustili. Ze hřiště vyhnali brazilského smečaře Leala, jehož vystřídal český rodák Jiří Kovář. První setbol na 25:21 proměnil k radosti zcela zaplněné haly Ukrajinec Todua blokem.

Civitanova v sestavě s brazilským nahrávačem Rezendem, italským smečařem s kubánskými kořeny Juantorenou nebo polským blokařem Bieniekem se však záhy z nečekané ztráty vzpamatovala. Vrátila se do pohody a českobudějovickým dovolila jen 13 bodů.

Kůži ale domácí nedali zadarmo, hru opět vyrovnali, jenže koncovku si italský šampion pohlídal. Nadřel se ovšem více, než se čekalo. "Mám trochu rozporuplné pocity. Zdálo se mi, že soupeř nebyl v optimální formě. Mohlo to být z naší strany ještě lepší, ale jsem rád, že jsme vyhráli aspoň jeden set," konstatoval Martin Kryštof, ostřílené libero.

X faktor Juantorena

Zápas ukončil Juantorena a byl vyhlášen jeho nejlepším hráčem. "Nikdy jsem nehrál s lepším týmem. Každý (jejich) hráč bere to co celý náš klub," usmál se Michálek.

Někteři hráči Civitanovy přiznali, že na ně dolehla únava po těžkém programu, a stejně jako domácí ocenili atmosféru. "Super, že přišlo tolik lidí, užili jsme si svátek volejbalu. Chtěli jsme diváky podržet ještě na jeden set, což se bohužel nepovedlo. Proti nám byl pan nahrávač (Rezende) a není jednoduché poznat, kam to asi pinkne," dodal blokař a kapitán Radek Mach.

Za týden ve čtvrtek uzavřou Jihočeši první polovinu skupinové fáze v hale Trentina. Pak pojedou do Civitanovy a doma si Ligu mistrů opět užijí 13. února proti Fenerbahce.

Volejbalová Liga mistrů - 2. kolo:

Skupina A: České Budějovice - Civitanova 1:3 (-18, 21, -13, -22)
Rozhodčí: Medvid (Ukr.), Olejnik (Rus.). Čas: 105 min. Diváci: 2350.
Sestava a body Českých Budějovic: De Amo 1, Michálek 11, Mach 12, Křesťan 17, Mečkarov 4, Todua 10, libero Kryštof - Ondrovič, Zmrhal 4, Fila. Trenér: Dvořák. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články