Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jihostroj nakročil za titulem, Liberec udolal překvapivě i napodruhé

České Budějovice – Volejbalisté Českých Budějovic mají překvapivě blíže titulu než Liberec, který v prvním domácím zápase porazili Liberec 3:1. Nad Duklou, vítězem dlouhodobé části, vyhráli podruhé za sebou a jsou na půli cesty za titulem. Série pokračuje opět na jihu Čech ve středu od 18:00. Bronzové medaile už mohli slavit zlínští hráči, jenže Příbram jim to nedopřála. Doma vyhrála 3:0 a vynutila si středeční čtvrté pokračování. Přímý přenos nabídne od 18:00 ČT sport a náš web.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. finále volejbalistů: České Budějovice - Liberec

Liberec zahájil boje o titul v pátek domácím vítězstvím 3:0 a zdálo se, že nehodlá ani ve finále klopýtnout. Jenže den nato jeho vítězná série 32 utkání skončila. Jihočeši po pětisetové bitvě vybojovali výhru venku a nyní na ni doma navázali.

Hned první výměna třetího finále předznamenala charakter celého střetnutí. Boj o každý míč a výborná obrana v poli i na síti. Zpočátku měli navrch hosté, ale při Habrově podání se karta otočila. Jihostroj získal tříbodový náskok a už ho nepustil. "Co předváděl Filip Habr na servisu, bylo neskutečné. Musíme se zkoncentrovat na další zápas," řekl nejzkušenější člen liberecké sestavy blokař Lubomír Staněk.

Opravdový souboj jihu proti severu pokračoval i ve druhém dějství. Hráči Liberce se uklidnili, předváděli strojově přesnou hru a stav zápasu vyrovnali. Jihočeši si pak znovu získali tlak servisem, obětavými zákroky i tvrdými ranami přiváděli do varu diváky a ti vytvořili bouřlivou kulisu.

Liberecký kouč Michal Nekola byl nucen sáhnout ke střídání nahrávačů, za stavu 14:5 pro domácí se na hřišti objevil zkušený Řezníček a odpočinout si šel i hlavní trumf Dukly Hadrava, jehož se domácím dařilo bránit. Ani změny v sestavě rozjetý Jihostroj nezastavily. "Na Liberec dolehla atmosféra. Byli jsme lepší na servisu. Liberec sází na taktiku servis - obrana. Pokud mu to nevychází, jsme výrazně lepší," uvedl českobudějovický trenér Jan Svoboda. 

České Budějovice - Liberec 3:1 (23, -20, 17, 18) Rozhodčí: Hudík, Labašta. Čas: 105 min. Diváci: 1930. Stav série 2:1.

Č. Budějovice: Kuliha 9, Sobotka 6, Habr 8, Michálek 17, R. Mach 12, Kriško 14, libero Hupka. Trenér: Svoboda.

Liberec: Staněk 9, Janouch 1, Burrow 9, Beer 7, Hadrava 20, Správka 5, libero Kopáček - Hýský 7, Vencovský 4, Zajíček, Řezníček. Trenér: Nekola.  

O 3. místo - 3. zápas:

Příbram - Zlín 3:0 (24, 18, 14) 
Nejvíce bodů: Burt 13, Novotný 11, Anděl 10 - Kostoláni 10, A. Bartoš 7, Kolář 6. Stav série 1:2. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články