Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihostroj nakročil v Poháru CEV k postupu, vyhrál v Apeldoornu 3:0

Praha - Volejbalisté Českých Budějovic vyhráli úvodní duel prvního kola Poháru CEV v Apeldoornu 3:0 a vypracovali si výbornou výchozí pozici do odvety, kterou budou hostit 17. listopadu. O den později se bude Karlovarsko snažit odvrátit vyřazení, které mu akutně hrozí po hladké porážce 0:3 v Perugii.

Soupeř Jihostroje v nizozemské nejvyšší soutěži vyhrál čtyři z pěti zápasů, na českého vicemistra ale nestačil. Svěřenci Jana Svobody zvítězili 25:21, 25:23 a 25:18. Jejich obranu dobře organizoval z pozice libera Martin Kryštof, velkou zbraní hostů byl Brazilec Daniel Maciel, autor 16 bodů.

"Výkon nebyl úplně podle mých představ. Daleko cennější je výsledek 3:0. Rozjížděli jsme se po nervózním začátku pomalu. Celý tým pochválím za to, že vydržel obě koncovky prvních dvou setů. Dovolím si říct, že máme nakročeno k postupu, budeme hrát doma, kde jsme ještě o třicet procent silnější," řekl trenér Svoboda.

Hráči Karlovarska se v Itálii k vyrovnaným koncovkám nedostali. V každém setu byli maximálně ve dvoubodovém vedení, ale pak si lépe útočícího soupeře nechali utéct a sami bodovou šňůru navázat nedokázali. Zápas prohráli za 78 minut hry 21:25, 17:25 a 21:25.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články