Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihostroj je v problémech, Karlovarsku chybí do finále jediná výhra

Volejbalisté Karlovarska i podruhé zdolali obhájce mistrovského titulu z Českých Budějovic a jediné vítězství je dělí od postupu do extraligového finále, které ještě nikdy nehráli. Svěřenci trenéra Jiřího Nováka doma porazili nejlepší celek základní části Jihostroj 3:1, třetí zápas se na jihu Čech hraje v pondělí.

Volejbalisté Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Karlovarsko na úvod semifinále nečekaně hladce zvítězilo v soupeřově hale, třebaže mělo za sebou nejdelší čtvrtfinálovou sérii s Brnem.

V druhém duelu rozhodlo první set bleskovým nástupem, po sérii Rejlkových bodů ze servisu bylo hostům záhy jasné, že takovou ztrátu budou těžko dohánět.

Až pak Jihočeši vyhráli první set v sérii, na 1:1 vyrovnali zejména díky precizní obraně na síti. Jenže koncovku třetího dějství hosté nezvládli, i když se k setbolu dostali jako první, a podlehli 25:27.

Karlovarské mužstvo pak sice ve čtvrté sadě téměř přišlo o šestibodový náskok, přesto bylo ve skóre neustále vpředu.

Veškeré budějovické snahy o zvrat nemilosrdně likvidoval univerzál Rejlek, jenž se nakonec dostal na pět es a celkem 30 bodů, suverénně nejvíc ze všech aktérů zápasu.

Karlovarsko i ve čtvrtém roce v extralize postoupilo do semifinále a po dvou čtvrtých místech loni a předloni může podruhé získat medaili. V premiérové sezoně 2014/15 brali Západočeši bronz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články