Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Je těžké zkoncentrovat se třeba jen na trénink, říká volejbalistka Mlejnková v Turecku

Nejlepší česká volejbalistka současnosti prožívá v Turecku těžké časy. Michaela Mlejnková se vzpamatovává z tragického zemětřesení, jehož záchvěvy cítila i v Ankaře, kde hraje v klubu Sigorta Shop. Tomu se ale v turecké lize nedaří. Změnil se hlavní trenér a s ním přišly změny, které česká reprezentantka popisuje v tiskové zprávě.

V Ankaře sice byla poměrně daleko od epicentra katastrofy, která postihla hlavně území na hranicích Turecka se Sýrií, ale i tak se jejím následkům nevyhnula.

"Strach jsem samozřejmě měla. Nikomu by nebylo příjemné, když se z ničeho nic začne houpat lustr, klepat polička nebo kývat dveře. Ta katastrofa nezasáhla jen Turecko, ale myslím, že celý svět. Pořádají se tu různé sbírky věcí, peněz a lidé se snaží si co nejvíc pomáhat. Sport je v Turecku pozastaven a nikdo neví, co bude dál," řekla reprezentační smečařka.

Není to pro ni snadné období. "Cítím na sobě, že mě ta situace velmi zasáhla a že je dost těžké zkoncentrovat se třeba jen na trénink. Začít hrát by se mělo od 4. března," popisuje situaci.

Je ráda, že si může vyzkoušet tureckou ligu, kde působí řada špičkových světových hráček. Ale zatímco v německé, polské nebo francouzské lize byla zvyklá hrát o titul, tentokrát je její tým až na dvanáctém místě patnáctičlenné tabulky. Ze sedmnácti zápasů vyhrál jen tři.

"Řekla bych, že naše místo v tabulce vůbec neodpovídá skutečné síle týmu. Několikrát jsme ukázali, že dokážeme hrát vyrovnaně s týmy, jako je Turkish Airlines nebo Galatasaray, se kterými jsme sehráli tie-break. Myslím, že máme nejvíc odehraných tie-breaků v soutěži," uvedla Mlejnková, jež patří k nejproduktivnějším hráčkám týmu.

Po porážce v klíčovém listopadovém zápase proti týmu z Bolu rezignoval hlavní trenér a téměř měsíc trvalo, než klub našel nového. Zápasy i tréninky mezitím vedl asistent.

Nový turecký kouč podle Mlejnkové přinesl do přípravy řád, ale přišly další komplikace.

"Z nejasných důvodů musíme najednou trénovat ve školní hale univerzity. Do naší hlavní haly máme přístup jen den před zápasem. Moc tomu nerozumím, ale už jsme si na to zvykly. Je potřeba na situace reagovat a přizpůsobit se. Tréninkové dávky se navíc pod novým trenérem zdvojnásobily, což je velmi náročné," přiblížila Mlejnková, která do Turecka přestoupila loni po zisku francouzského titulu s týmem Le Cannet.

Volejbalistka si pochvaluje místní kuchyni, protože v ní dominuje maso. Turecký med si dává nejraději v baklavě se zmrzlinou. Jejím snem ale zůstává prestižní italská liga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články