Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Italové obhajobu evropského titulu doma nezvládli, s Poláky neuhráli ani set

Mistry Evropy ve volejbale jsou znovu po 14 letech Poláci. Ve finále v Římě vyhráli 3:0 na sety nad domácími Italy. V pětisetovou bitvu se proměnilo utkání o třetí místo. Bronz nakonec vydřeli Slovinci, přestože přišli o vedení 2:0 na sety. Francouzi však nezvládli zkrácenou sadu, ve které padli 11:15, a skončili čtvrtí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Itálie – Polsko

Polsko zahájilo Euro třísetovou výhrou nad českou reprezentací a od té doby mířilo jasně za svým cílem. Ve vyřazovací části si poradilo s Belgií, Srbskem i Slovinskem vždy 3:1, nejlepší výkon předvedlo ve finále.

V repríze boje o zlato na posledním světovém šampionátu zatlačili italský celek servisem, celkem mu dali 11 es, z toho pět blokař Norbert Huber. Ten dohromady nasbíral 12 bodů, o jeden více měl kubánský rodák smečař Wilfredo León.

Čtvrtý cenný kov po třech stříbrech během posledních osmi let vybojovali Slovinci i bez zraněného prvního nahrávače Gregora Ropreta. Šestadvaceti body k tomu pomohl univerzál Rok Možič. Ropret si poranil kotník v semifinále s Polskem, které přehrálo Slovince ve čtvrtek 3:1.

Mistrovství Evropy volejbalistů v Římě:

Finále: Polsko – Itálie 3:0 (20, 21, 23)

O 3. místo: Slovinsko – Francie 3:2 (22, 16, -21, -18, 11)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články