Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Island nekladl větší odpor, Češky tak mají druhou kvalifikační výhru

Varšava - České reprezentantky napravily zaváhání proti Srbsku a ve třetím utkání kvalifikace si připsaly druhé vítězství, když Island přehrály jednoznačně 3:0 po setech 25:6, 25:7 a 25:13. Vrátily se tak do boje o postup na mistrovství světa. Stěžejní bude příští duel proti Polsku.

Sport
zdroj: ČT4

Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera si ve skupině B ve Varšavě po porážce se Srbskem připsaly druhou výhru. V příštím utkání je čeká zápas s domácím Polskem, který bude klíčový v boji o druhé místo znamenající alespoň účast v baráži.

Souboj s Islandem měl jednoznačný průběh. České volejbalistky převyšovaly soupeřky zcela suverénně ve všech činnostech. Snaživé Islanďanky nestačily čelit tlaku a body si většinou připisovaly jen po nevynucených chybách českého týmu.

"Island je sympatický tým. My jsme dnes byli lepší a je velmi důležité, že jsme udrželi koncentraci po celý zápas. Teď už se budeme připravovat na zápas s Polskem," řekl trenér Pommer.

V prvních dvou setech nedovolily české volejbalistky soupeřkám dostat se přes desetibodovou hranici. V exhibici pokračovaly i ve třetím setu. Teprve v jeho závěru polevily a umožnily alespoň částečně Islandu korigovat 13 body výsledek. Bodově se nejvíce v českém týmu dařilo Karolíně Bednářové, která si připsala 14 bodů, Kateřina Kohoutová se zasloužila o 10 bodů.

"Jsem ráda, že jsme to zvládly s tímto výsledkem. Tyto zápasy nejsou jednoduché. Musí se k nim přistoupit koncentrovaným výkonem a zkusit hrát svoji hru. Jsem ráda, že jsme to zvládly celkem rychle. Máme prostor na odpočinek a přípravu na sobotní zápas, který bude asi nejdůležitější," uvedla kapitánka Aneta Havlíčková.

Skupinu vede bez ztráty setu favorizované Srbsko, které v dalším utkání porazilo Kypr hladce 3:0. Vítězové skupin postoupí přímo na MS, celky z druhých míst absolvují červencovou baráž. Světový šampionát se uskuteční příští rok na přelomu září a října v Japonsku.

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistek - skupina B ve Varšavě:

ČR - Island 3:0 (6, 7, 13) Rozhodčí: Makšanov (Rus.), Bernström (Švéd.). Čas: 57 min. Diváci: 130. Sestava a body ČR: Bednářová 14, Purchartová, Toufarová 9, Mlejnková 6, Strušková 8, Smutná 2, libero Kovářová - Kohoutová 10, P. Kojdová 4, libero Dostálová. Trenér: Pommer. Nejvíce bodů Islandu: Eiriksdottirová 7.

Srbsko - Kypr 3:0 (10, 12, 15), Polsko - Slovensko 3:1 (19, 15, -26, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články