Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

I druhé hanácké derby ovládla Olomouc. Prostějov touží vystřídat na trůně

Po deseti letech může skončit jedna dominance. Olomouc to znovu potvrdila, když i podruhé v letošním ročníku extraligy zdolala v hanáckém derby obhájce titulu z Prostějova. Po říjnové domácí bitvě 3:2 uspěla v hale Prostějova 3:1. Olomoučanky projíždí ročníkem bez prohry.

Utkání Prostějov - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Oba týmy se výborně znají, což dokumentuje statistika bloků. Olomoucké hráčky bodovaly obranou na síti sedmnáctkrát, mistrovský Prostějov měl bodových bloků třináct. Oba týmy v tabulce dělí už deset bodů. Mezi nimi je druhý Liberec, jenž si zápas s Ostravou předehrál už v úterý.

Na čtvrtou příčku se dostal pražský Olymp po výhře 3:0 ve Šternberku, naopak nedaří se černému koni soutěže VK Brno. "Šelmy" si pro čtvrtou prohru za sebou dojely do Přerova a z popředí tabulky se propadly na šestou příčku.

Pětadvacet bodů bývalé reprezentantky Terezy Matuszkové brněnskému týmu k bodovému zisku nepomohlo a nováčkovi extraligy nestačilo ani 20 bodů nejvíce bodující hráčky soutěže Simony Janečkové.

Extraliga volejbalistek - 14. kolo:

Šternberk - Olymp Praha 0:3 (-19, -15, -15)

Nejvíce bodů: Oborná, Dedíková a Kotlabová po 5 - Kalhousová a Šimáňová po 12, Černá 11.

Přerov - VK Brno 3:1 (20, -26, 21, 18)

Nejvíce bodů: Měrková 21, Vander Meerová 16, Svobodová 14 - Matuszková 25, Janečková 20.

Prostějov - Olomouc 1:3 (-21, -15, 11, -23)

Nejvíce bodů: Horká 20, Bežandolská 17, P. Kojdová 16 - Trnková 16, Orvošová 14, Kossányková, Michalíková a Strušková po 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články