Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hry se vzdálily, šance však stále žije. Hermannová se Štochlovou mají poslední příležitost

Vyřazení z Pro Tour Elite v Ostravě znamená pro Barboru Hermannovou a Marii-Sáru Štochlovou definitivně konec nadějí na postup na Hry do Paříže skrze žebříček. Jejich účast však ještě není vyloučena. Poslední možnost mají české hráčky na turnaji Nations Cup v Jurmale. 

Je nám líto, video expirovalo.
Hermannová se Štochlovou: Nemáme se za co stydět

"Už před turnajem nám někdo řekl, že jediné, co potřebujeme, je najít na kurtu po těch pár posledních měsících nějakou tu jiskru navíc. A co je lepší recept než domácí publikum a ta obrovská energie, která z toho sálá. Takže já už se těším na příští týden, protože jsme tady předvedly dobrý volejbal, asi nejlepší za posledních pár měsíců," řekla po osmifinálovém vyřazení Štochlová, kterou letos sužovaly zdravotní problémy.

"Myslím, že nám to dodá určité sebevědomí, protože na tyhle týmy se často nedostaneme, a potřebovaly bychom s nimi hrát furt. Je to výborný trénink, pak bychom se neustále zlepšovaly," doplnila Hermannová.

Češkám zajistila postup ze skupiny výhra nad Švýcarkami Joanou Vergéovou-Dépréovou a Anou Mäderovou, bronzovými z OH v Tokiu. Zbývající duely s Kanaďankami Melissou Humanaovou-Paredesovou a Brandie Wilkersonovou, Nizozemkami Katjou Stamovou a Raisou Schoonovou a nakonec i světovými jedničkami Brazilkami Anou Patrícii a Dudou sice Hermannová se Štochlovou ztratily ve dvou setech, v určitých pasážích ale dokázaly s týmy z nejužší špičky držet krok. Stejně jako loni v Ostravě obsadily deváté místo.

"Na to deváté místo jsme se určitě hodně nadřely, nebylo to zadarmo. Na zápas proti Švýcarkám bychom se měly znovu kouknout a načerpat tam tu mentální nezdolnost, kterou jsme předvedly. Protože po psychické stránce to byl asi nejnáročnější zápas a my jsme ho vyhrály, takže z toho musíme načerpat spoustu pozitivního," řekla Hermannová. "Kdyby mi před turnajem někdo předložil, že mám podepsat deváté místo, tak to asi podepíšu. Na druhou stranu, teď to je takový hořkosladký," dodala Štochlová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články