Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Havlíčková se po letech v cizině vrací. Nastupovat bude znovu za Olymp

Univerzálka Aneta Kocmanová Havlíčková se po dvanácti letech vrací do nejvyšší české soutěže. Znovu oblékne dres pražského Olympu, z kterého odešla po titulu v roce 2008. 

Aneta Havlíčková
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Kdo mě zná, tak moc překvapený není. Už tenkrát, když jsem z Olympu odcházela, řekla jsem, že pokud se vrátím, tak jen zpátky do Olympu. Takže volba to byla celkem jasná," řekla dvaatřicetiletá diagonální hráčka.

S výběrem kouče Stanislava Mitáče podepsala roční smlouvu. "Z Olympu jsem odcházela po zisku titulu a vracím se s tím, že bych si přála, abychom byly úspěšné, aby se titul na Olymp vrátil. Ale těžko říct, jak to bude," konstatovala.

Zahraniční štaci začala v Nizozemsku, pak střídala kluby v Itálii, Ázerbájdžánu a Turecku. "Nemyslela jsem si, že to bude na dvanáct let, protože jsem nevěděla, do čeho jdu a co mě čeká. Na jednu stranu to je dlouhá doba, ale na druhou to uteklo strašně rychle," pronesla.

Zpět doma je z rodinných důvodů. "Před pár měsíci jsem přišla o tatínka, tak jsem se vrátila, abych byla pro mamču tady a abychom to zvládly společně," řekla a pro web Olympu dodala: "Pokud všechno půjde dobře, tak přemýšlím, že bych si zahrála jednu sezonu v zahraničí. Ale to je daleko, teď je hlavní tato sezona." 

S Olympem slavila triumf v letech 2005 a 2008. V zahraničí pak působila v Nizozemsku, Itálii, Ázerbájdžánu a Turecku. Dvakrát vyhrála Pohár CEV - s italským klubem Busto Arsizio v roce 2012 a o dva roky později s Fenerbahce Istanbul. Naposledy hrála tři sezony v jiném istanbulském celku Türk Hava Yollar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články