Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hadrava skončil v Olsztynu. Kde bude hrát volejbal nyní, není jasné

Volejbalista Jan Hadrava má po sezoně. Polská liga byla předčasně uzavřena a tím je po čtyřech letech u konce i působení českého univerzála v Olsztynu. "Bylo to super, ale potřebuju změnu, nový impulz a získat další zkušenosti. Kariéra rychle utíká," uvedl.

Univerzál Jan Hadrava
zdroj: ČT sport

O dalším působišti Hadrava momentálně jedná. "Mám několik možností, ale ještě nic jasného," řekl osmadvacetiletý reprezentant.

Ani nenaznačil, kam zamíří. Jednal i v Olsztynu, ale zopakoval, že potřebuje změnu: "Vyčistit hlavu." Je možné, že si splní touhu a zamíří do italské Serie A, která je považovaná za nejlepší ligu světa.

Před odchodem do Olsztynu oblékal v české extralize dres liberecké Dukly a první zahraniční štaci prožil v barvách francouzského Nantes, kde strávil dvě sezony.

Jeho poslední rok v Polsku, v lize úřadujících mistrů světa, začal dobře. Patřil k nejvíce bodujícím hráčům, ale v lednu se zranil. Natrhl si lýtko. "Měl jsem třícentimetrovou trhlinu ve svalu," popsal. Dva měsíce stál, Olsztyn jen prohrával a on mohl konstatovat: "Asi jsem chyběl. Takhle si to lze přebrat."

Hadrava: Je škoda, že to takhle končí

Vedení klubu vyměnilo trenéra a s Hadravovým návratem do sestavy se začalo zase vítězit. "Přišel nový impulz, který zabral. Chytli jsme druhý dech a šlo to," uvedl Hadrava. Klub se držel na osmém místě tabulky, což by znamenalo postup do vyřazovací části.

Jenže přišla pandemie koronaviru. Soutěž byla nejdříve do 26. března přerušena a poté odvolána. "Je to samozřejmě škoda, že to takhle končí. Možná se to mohlo přerušit o týden později a byla by dohrána základní část, ale taková je bohužel situace. Jsou samozřejmě důležitější věci než sport a výsledky," uvedl.

Pro hráče i kluby bude mít výpadek velký finanční dopad. "Budou samozřejmě nějaké následky a hlavně si myslím, že víc se to projeví v následující sezoně," odhadl Hadrava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články