Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hadrava na cestě do země zaslíbené. Podepsal s volejbalovou Civitanovou

Sen se mu splnil. Volejbalista Jan Hadrava si zahraje italskou sérii A1, podepsal totiž s hvězdami nabitou Civitanovou. Informaci zveřejnil italský klub, mj. vítěz poslední Ligy mistrů, na svém webu. 

Jan Hadrava
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Osmadvacetiletý reprezentant po sezoně ukončil po čtyřech letech působení v polském Olsztynu. S Civitanovou se dohodl na ročním angažmá. "Je pro mě velkou ctí a příležitostí měřit se s nejlepšími v italské lize. Zvláště, když mám šanci to dělat v jednom z nejlepších klubů světa, ne-li v současnosti absolutně nejlepším. Už se téhle výzvy a zkušenosti nemůžu dočkat," řekl Hadrava.

Přestup osmadvacetiletého reprezentanta do jednoho z nejlepších celků světa lze považovat za velkou "bombu". "A doufám, že i herně to bude velká bomba," řekl Hadrava. Naplnila se tak jeho dlouholetá touha hrát v Itálii. Přitom na svého italského manažera netlačil, že má hledat angažmá jen na Apeninském poloostrově. "Vyloženě ne. Chtěl jsem zůstat v Polsku," řekl Hadrava. Nabídky měl ale i z Ruska a Turecka.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalista Hadrava bude hrát za italskou Civitanovu

Před třemi týdny mu pípla zpráva, v které stálo, že o něj stojí Civitanova. "Psal jsem manažerovi, jestli to je pro mě, jestli se nepřeklepl. A on napsal, že to je samozřejmě pro mě," vyprávěl Hadrava. Vzal si chvilku na rozmyšlenou a v pondělí smlouvu podepsal.

"Kdybych tu šanci nevyužil, tak bych si to vyčítal do konce života." Na postu univerzála bude o místo na palubovce bojovat s Kamilem Rychlickým z Lucemburska. "Kdo bude líp trénovat a hrát, bude hrát. Takhle mi to manažer řekl a doufám, že to tak bude. Mám životní šanci se ukázat," řekl Hadrava.

V Česku hrál naposledy v liberecké Dukle. Jeho první zahraniční štací bylo od roku 2014 francouzské Nantes, odkud v roce 2016 přešel do Olsztynu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články