Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Francouzští volejbalisté doma vyšli naprázdno. V boji o evropský bronz je smetli Poláci

Úřadující mistři světa si napravili reputaci. Bronzové medaile získali na mistrovství Evropy volejbalistů Poláci, kteří v Paříži přehráli Francii 3:0 na sety. Hráči ze "země galského kohouta" sice v každém setu vzdorovali, ovšem nedokázali získat ani jeden. Finále s překvapivým složením obstará Slovinsko a Srbsko. Přímý přenos finále sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz v neděli od 17:25.  

Radost polských volejbalistů, bronzových medailistů z ME
zdroj: ČTK/Panoramic autor: JB Autissier

Oba týmy těžce vstřebávaly zklamání, že se nedostaly do boje o titul. Polští volejbalisté sice vyhráli poslední dva světové šampionáty, ale Euru dominovali jen jednou, a to před deseti lety. Francie zase toužila doma zopakovat zlatý turnaj z roku 2015.

Jenže v semifinále se oběma favoritům sen rozplynul. Polsko nezastavilo slovinské hrdiny a Francouzi v pátek před půlnocí podlehli po pětisetové bitvě Srbsku. Nyní už neměli síly čelit dalšímu rivalovi a prohráli za 87 minut.

Souboj špičkových smečařů Earvina Ngapetha a Wilfreda Leóna skončil vítězně pro rodáka z Kuby Leóna, byť si oba do statistik připsali shodně po 18 bodech. Francouzům chyběly body mladého univerzála Stéphena Boyera, který byl navíc po druhém setu střídán. Pro Polsko je bronz třetí v historii z ME a celkově devátá medaile. 

Je nám líto, video expirovalo.
Rozšířený sestřih utkání Francie - Polsko

Mistrovství Evropy volejbalistů v Belgii, Francii, Nizozemsku a Slovinsku:

O 3. místo (Paříž):

Francie - Polsko 0:3 (-24, -22, -21)

Nejvíce bodů: Ngapeth 18, Clevenot 13, Boyer 6 - León 18, Kubiak 14, Muzaj 8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články