Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Finále volejbalistů rozhodne pátý duel. Karlovarsko vyhrálo nad Lvy

Extraliga volejbalistů ještě vítěze nezná. A pravidlo finálové série, že zápasy vyhrávají hosté, stále platí. Karlovarsko zvítězilo na hřišti pražských Lvů 3:1 a vyrovnalo stav finále na 2:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko porazilo Lvy a vynutilo si pátý zápas

Karlovarsko, které odvracelo konec sezony, vstoupilo do zápasu s větším nasazením než domácí. Výborně podávalo, bránilo na síti i v poli a Lvi dlouho marně hledali rytmus.

"Začátek se nám nadmíru povedl. Byli jsme hodně agresivní, hodně jsme to dávali najevo, tenhle mančaft to potřebuje," řekl trenér Jiří Novák.

Západočeši postupně navyšovali svůj náskok až na 20:12. Pak domácí začali stahovat a přiměli trenéra hostů Nováka ke dvěma oddechovým časům, přesto prohráli 19:25.

Druhý set byl o poznání vyrovnanější, v jeho úvodu přišel u domácích na smeč Čech místo Smithe a Lvi pak vedli. Karlovarsko nahradilo na smeči lhnáta Wiesem a srovnalo. V koncovce pak přišel sporný moment, kdy videorozhodčí odhalil takřka neviditelnou teč domácího bloku a místo 20:21 to bylo 19:22.

"Tu teč jsem neviděl. Neviděl ji nikdo, jenom videorozhodčí," kroutil hlavou i po zápase domácí kouč Tomáš Pomr. Pak přišlo eso Jakuba Ihnáta a set se zlomil ve prospěch hostů, kteří ho získali 25:20.

Třetí sadu zahájilo Karlovarsko dělovými servisy v podání Zajíčka a Indry a odskočilo na 8:1. Vedlo ještě 17:10, ale pak se zkaženými servisy připravilo o tlak a domácí se vrátili do hry. Udělali několik bodových sérií a otočili na 22:19. Koncovku zvládli a po výhře 25:23 si vynutili pokračování zápasu.

I ve čtvrtém setu pálili hosté na servisu ostrými. Dostali se do vedení 18:11 a tentokrát zvrat nepřipustili. Zvítězili 25:17 a připsali si druhou výhru v sérii.

V pondělí budou Lvi hosty, kteří zatím ve finále vítězí. "Budeme rádi, když ta tradice bude trvat. Ale pořád věřím tomu, že je to náhoda. Musíme zahrát líp," dodal Pomr, jehož svěřenci mohou do Prahy po 30 letech vrátit nejcennější domácí volejbalovou trofej.

Lvi Praha - Karlovarsko 1:3 (-19, -20, 23, -17)

Rozhodčí: Činátl, Grabovský. Čas: 128 min. Diváci: 1626. Stav série: 2:2.

Lvi: Janouch, Smith 5, Todua 4, Van Dijk 12, T. Kriško 16, Nedeljkovič 14, libero Moník - Vodička, Pljaseckij 2, Čech 1, Toman, McCarthy 3. Trenér: Pomr.

Karlovarsko: Vašina 19, Zajíček 10, Indra 27, Ihnát 12, Wilson 8, Keemink 3, libero Pfeffer - Wiese 5, Římal, Kočka. Trenér: Novák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články