Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Finále poháru si zopakují volejbalisté Českých Budějovic a Kladna

Stejné složení jako před rokem má finále Českého poháru volejbalistů. V Kutné Hoře se totiž o druhou nejvýznamnější domácí trofej střetnou České Budějovice a Kladno. Jihostroj coby obhájce prvenství zdolal i po náročném programu v Lize mistrů lídra nejvyšší soutěže Karlovarsko 3:1, Kladno stejným výsledkem vyhrálo nad Libercem. Přímý přenos finále sledujte od 16:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Utkání České Budějovice - Kladno
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Jihočeši ztratili v sobotním semifinálovém duelu nejlepších extraligových celků vedení, ale v klíčovém třetím setu pro sebe rozhodli dramatickou koncovku poměrem 32:30. Povzbuzeni úspěchem šli hned zkraje čtvrtého dějství do náskoku a přes změny v sestavě soupeře už nebyli k zastavení.

"Zlom nastal ve třetím setu, kdy jsme tahali za kratší provaz, dokázali jsme stav dotáhnout a nesmírnou bojovností nakonec koncovku urvat," konstatoval trenér Českých Budějovic René Dvořák. "Jednoznačně rozhodla koncovka třetího setu, pak jsme vstoupili dobře i do čtvrtého a už jsme měli napůl vyhráno," souhlasil kapitán týmu Radek Mach.

Trenér Karlovarska litoval nepovedeného úvodu. "Podle mě jsme prospali začátek, když nám utekl první set, jako bychom si neuvědomovali, jak se tyto velké zápasy hrají. V koncovce třetího setu jsme byli bod nahoře, neuhráli jsme to ovšem na jedny ruce, zkazili jsme podání a Budějovice to uhrály," konstatoval.

Kladno otočilo skóre

Kladno přišlo po nepovedeném závěru o první set, ale další tři Středočeši rozhodli pro sebe. V tom čtvrtém sice museli dlouho dotahovat tříbodovou ztrátu, nicméně několik vydařených zákroků v poli a kvalitní bloky nastartovaly obrat.

"Myslím, že zápas rozhodlo, že jsme se v důležitých momentech dokázali ubránit," uvedl kladenský kouč Milan Fortuník. "Byli jsme trpělivější, čekali jsme na nějaké chyby, možná i štěstíčko, a toho jsme se dočkali v koncovce čtvrtého setu," dodal kapitán Adam Zajíček.

"Soupeř byl důslednější, my jsme nedohráli čtvrtý set, který byl jednoznačně v naší režii. Nedohráli jsme ani jeden útok, soupeř nás potrestal a zaslouženě vyhrál," konstatoval liberecký trenér Michal Nekola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články